23948sdkhjf

Usikker fremtid for Prodan

Ledelsen hos den østjyske virksomhed, der blandt andet producerer stålkonstruktioner, har indgivet konkursbegæring. Ledelsen har nu indtil på mandag til at redde virksomheden.
Gennem de seneste år har Prodan kørt med solide overskud, men i regnskabet 2008/09 kommer man ud med et underskud på ca. 20 mio. kroner, og det risikerer at tage livet af Randers-virksomheden.

Godt nok har Prodan stadig en egenkapital på 14 mio. kroner, men samtidig er virksomheden så hårdt ramt på likviditeten, at det ikke længere kan lade sig gøre at betale kreditorerne. Derfor har ledelsen nu indgivet konkursbegæring.

I dialog med investorer
- Vi kan ikke betale regninger med hverken maskiner eller varelagre. I den situation har vi som ledelse ingen anden udvej end at begære virksomheden konkurs, fordi vi ikke vil ifalde ledelsesansvar. Det har ikke været muligt at få tilført ny likviditet. Vi har flere engagementer med leasingselskaber og andre, som har stor forståelse for vores situation, men ingen af dem vil desværre være med til at betale, udtaler direktør og medejer af Prodan, Per Hastrup, til dagbladet Børsen.

Det tager dog typisk en uges tid for skifteretten at behandle en konkursbegæring, og Per Hastrup vurderer derfor, at Prodan har indtil på mandag til at finde en løsning.

Per Hastrup har kontakt med flere mulige investorer, men han understreger, at det er et ufravigeligt krav, at produktionen forbliver i Randers.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094