23948sdkhjf

Boligforening klimarenoverer for 200 millioner

Brabrand Boligforening vil gøre 300 lejligheder fra 1960’erne klimavenlige. Renoveringen, der ventes at koste 209 mio. kroner, kan skære energiforbruget ned med 90 %.
Gennem et par år har Brabrand Boligforening og beboerne i Skovgårdsparken i Brabrand drøftet planerne for en omfattende renovering af afdelingens 300 lejligheder fra 1960’erne.

I første omgang var det meningen at renovere med henblik på at skabe et varieret udbud af lejlighedstyper, men siden er projektet blevet udvidet til også at gøre noget ved energiforbruget:

- Vi kan desværre ikke gøre projektet helt energineutralt. Det vil kræve, at vi graver ned under fundamentet, og det kan ikke lade sig gøre. Men en reduktion af forbrug og udgifter til 10 % af niveauet i dag, er et flot resultat, siger formand Jesper Pedersen til Århus Stiftstidende.

Ombygningen skal stå færdig om et par år og anslås at koste 209 mio. kroner. Heraf stiller Århus Kommune garanti for et lån på 138 mio. kroner. Desuden har Landsbyggefonden givet tilsagn om støtte til projektet.

Kilde: Århus Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094