23948sdkhjf

TK Development forventer overskud på 50 millioner

Trods underskud i 3. kvartal ligger resultatet hos ejendomsudvikleren fortsat højere end sidste år, og ledelsen fastholder sine forventninger til årets resultat.
Samtidig med nyheden om, at bagmandspolitiet har droppet sin sag mod TK Development , offentliggjorde ejendomsudvikleren sit regnskab for årets tre første kvartaler.

Siden slutningen af andet kvartal, hvor resultatet lød på 68,2 mio. kroner, er koncernens overskud faldet til 49,4 mio. kroner, hvilket stadig er 7,7 mio. kroner højere end i de tre første kvartaler af 2008/09. Her sluttede man dog året særdeles stærkt med et plus på 113,5 mio. kroner i fjerde kvartal.

I dialog om opkøb af projekter
TK-ledelsen betegner fortsat markedssituationen som vanskelig på grund af bankernes høje krav til egenkapitalindskud i de enkelte projekter. Der gennemføres således kun få handler med fast ejendom, mens udlejning af butiksejendomme er stabil med relativt pæn lejerinteresse på projekter med igangværende byggeri eller nært forestående byggestart.

Det primære fokus ligger på konsolidering og gennemførelse af de eksisterende projekter, men de svære markedsvilkår giver også mulighed for at se på alternative indtjeningsmuligheder. TK Development er pt. i dialog med kreditinstitutter, som ligger inde med ufærdige projekter, og dialogen vedrører primært projekter, der er ”så fremskredne at de kan gennemføres inden for en relativt kort tidshorisont.”

Yderligere salg er ikke længere realistiske
TK-ledelsen oplyste i forbindelse med halvårsregnskabet, at der arbejdes på at realisere yderligere salg, og at det i så fald ville kunne lade sig gøre at opnå et resultat i niveauet 150 mio. kroner efter skat.

Det blev dog betegnet som usikkert, hvorvidt de planlagte salg kunne gennemføres, og eftersom markedssituationen ikke er forbedret siden andet kvartals afslutning, vurderer ledelsen det ikke længere som realistisk at gennemføre planen.

På den baggrund vælger man at fastholde forventningerne fra halvårsrapporten, der lyder på et overskud i niveauet 50 mio. kroner efter skat. Til sammenligning endte 2008/09 med et resultat på 155,2 mio. kroner efter skat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094