23948sdkhjf

Dansk-østrigsk partnerskab skal bygge første private motorvej

Vejdirektoratet har indstillet et konsortium bestående af Züblin Scandinavia og Strabag SE til at opføre og drive den 26 km. lange motorvej mellem Kliplev og Sønderborg.
Vejdirektoratet satte mandag punktum for Danmarks første statslige OPP-udbud på vejområdet.

Det skete, da Kliplev Motorway Group (KMG) blev indstillet til at bygge og drive den kommende 26 kilometer lange motorvej mellem Kliplev og Sønderborg.

Direktoratet havde modtaget tre bud på projektet, der omfatter en 30-årig kontrakt på anlæg og drift af motorvejen. Her blev KMG, der består af århusianske Züblin Scandinavia og Strabag SE fra Østrig, vurderet som både bedst og billigst:

- Sønderborg får nu motorvej til døren, det ved jeg, at erhvervsliv og borgere længe har ønsket. Det er samtidig det første statslige OPP-udbud på vejområdet, og vi skal nu se på, hvad der ligger bag resultatet. Når vi har evalueringen, kan jeg sammen med partierne bag aftalen "Bedre veje" se på mulighederne for at anvende OPP til organisering af andre projekter, siger transportminister Lars Barfoed.

Når Folketingets Finansudvalg har godkendt indgåelsen af OPP-kontrakten, kan der skrives kontrakt mellem Vejdirektoratet og konsortiet i løbet af februar 2010. Motorvejen skal stå klar til indvielse i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093