23948sdkhjf

Århus vil investere 400 millioner i midtbyen

En ny midtbyskole, nye og forandrede institutioner, nye legepladser og nyskabende læringsrum er de bærende elementer i en ny plan for kommende årtiers børneliv i Århus midtby.
Tirsdag præsenterede rådmand for Børn & Unge Gert Bjerregaard et forslag til en omfattende og nyskabende plan for børn og unge i Århus midtby.

Planen – ”Rum til Leg og Læring i midtbyen” – indebærer investeringer for cirka 400 mio. kroner i pædagogiske løsninger til børn og unge i dagtilbud, skoler og i deres fritidsliv.

Planen sigter samtidig mod at løse mangeårige pladsproblemer på byens skoler og i dagtilbuddene samt problemer med utilstrækkelig brandsikring og utidssvarende lokaler.

Bygger bro til fremtiden
- En lang perlerække af forbedringer vil sikre midtbyens børn og unge pædagogiske rammer af høj kvalitet i mange årtier frem. Planerne løser på den ene side et stort behov for genopretning af skoler og institutioner på en økonomisk ansvarlig måde. På den anden side bygger de bro til fremtidens pædagogik og læring, siger Gert Bjerregaard.

Indstillingen har været i offentlig høring fra maj til november. Den baserer sig på en omfattende proces i midtbyen med inddragelse af blandt andet børn, unge, forældre, foreninger, medarbejdere og andre borgere i midtbyen.

To midtbyskoler erstattes af en helt ny skole
Århus Byråd har den 28. maj 2009 indgået aftale om at opføre en ny midtbyskole på arealet, hvor Skt. Anna Gades Skoles og Kroghsgades Skole ligger i dag.

Den ny skole erstatter Læssøesgades Skole og N.J. Fjordsgades Skole, og opføres efter princippet om, at den lille skole tænkes ind i den store – med separate afsnit, der tager særligt hensyn til udviklingstrin for elever i indskoling, mellemtrin og udskoling. Fjordsgades skole skal indrettes til fritidscenter.

”Rum til Leg og Læring i Midtbyen” medfører en samlet investering i Århus midtby på 413 mio. kroner. Indstillingen sendes nu frem til byrådet, som skal behandle sagen efter nytår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078