23948sdkhjf

Oplevelseshotel bliver centrum for stort Sønderborg-projekt

Et byudviklingsprojekt til op mod 800 mio. kroner ventes indledt inden for et år. Bygningerne på 28.000 m² skal realiseres som ét projekt.
Onsdag kunne vi her på Building Supply fortælle, at Sønderborg Havneselskab, der står bag udvikling af et 5 hektar stort havneareal i byen, forventer at stikke spaden i jorden i løbet af et år.

Masterplanen for projektet er udviklet af den internationale arkitekt, Frank Gehry, og målet er at gøre Sønderborg til en by, der kan tiltrække publikum udefra hele året rundt.

Centralt for projektet bliver et hotel på cirka 20.000 m², som udvikles efter et nyt Water Park-koncept. Konceptet er kendt i USA og vokser kraftigt med ca. 20 % nye hotelanlæg pr. år. I Europa, hvor det forventes at konceptet får en tilsvarende udvikling, findes pt. et fåtal lignende faciliteter.

Vandpark skal tiltrække 250.000 gæster om året
En stor indendørs vandpark på op til 10.000 m² udgør hotellets hovedattraktion og forventes i sig selv at få ca. 250.000 besøgende per år.

Indholdet skal tillokke forskellige kategorier af besøgende og kommer til at tilbyde alt fra leg, sport og motion til ro, afslapning og wellness.

Niras-selskabet TP Group har stået for projektets indledende analyser, og TP Groups Kenneth Wåhlberg oplyser, at man aktuelt er i dialog med interesserede hoteloperatører. Derfor anser TP Group det for realistisk, at byggeriet kan indledes inden for et år.

80-90 mio. kroner fra kommunen
Den udmelding vækker glæde hos Sønderborg Kommune, som har afsat 30 mio. kroner til at gøre havnen klar til byggeriet:

- Arbejdet er i gang, og byrådet er indstillet på at investere i et multikulturhus. Det gamle byråd har i enighed meldt ud, at kommunen er parat til at investere 80-90 mio. kroner over de kommende år. Jeg håber, at byggeriet af multikulturhuset kan sættes i gang, så det står færdigt samtidig med bygningerne omkring det centrale torv i 2014, siger borgmester Aase Nyegaard.

Hos Sønderborg Havneselskab forventer man at bruge 2010 til at indgå aftaler med et tilstrækkeligt antal operatører, som vil leje sig ind i projektets hotel, kunsthal, detailbutikker og kontorer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117