23948sdkhjf

Juul | Frost Arkitekter udvalgt til stort Malmö-projekt

Den danske tegnestue står i spidsen for det ene af de to teams, der er valgt til anden fase af et stort byudviklingsprojekt i bydelen Hyllie.
Hyllie ligger 4 kilometer fra Øresundsbroen og udviklingsområdet, Hyllie Söderut, svarer med et samlet areal på 220 hektar omtrent til 2/3 af Ørestaden.

Hyllie er under massiv udvikling med blandt andet Malmø Arena, Hyllie Station og Emporia Shoppingcenter som nyeste tiltag.

Malmø satser på, at Hyllie Söderut skal udvikles til en fremtidsorienteret del af Malmø i form af en bæredygtig og kreativ mødeplads for hele Øresundsregionen.

I 2008 blev Juul | Frost Arkitekter, sammen med Via Trafik og lektor John Pløger, prækvalificeret i et parallelopdrag til udvikling af området, og det er i den forbindelse, at det danske team nu er udvalgt til at fortsætte ind i anden fase. Det andet team er svensk og har tegnestuen Combine i spidsen.

Forener bykerne og forstad på en ny måde
Juul | Frost’s projekt består af en 'værktøjskasse', der skal fungere som strategisk redskab for Hyllie Söderuts fremtidspotentialer.

Tegnestuen foreslår, at Hyllie Söderut transformeres til ”Landskabsbyen”; en hybrid mellem et bæredygtigt og levende landskabs-, bolig-, kultur- og erhvervsområde.

Forslaget tager udgangspunkt i landskabet som strukturerende element og forener den traditionelle bykerne med den opløste forstad på en ny måde. Det blander boligformer, funktioner og livsformer med en målsætning om at tiltrække segmenter, der ønsker storbyens kvaliteter i nærmiljøet og samtidig søger rekreative udfoldelsesmuligheder.

- For at fremtidssikre Hyllie Söderut i bæredygtig, social, økonomisk, kulturel forstand anvender vi værdibaseret potentialeplanlægning som værktøj. Udgangspunktet er en tværfaglig tilgang med udgangspunkt i fire kategorier; by, rum, livsformning og krop. Sammen repræsenterer de en horisontal tilgang, som, i modsætning til traditionelle byudviklingsstrategier, går på tværs af skalaforhold. Ved at arbejde med fire tværgående kategorier sikrer vi, at landskabsbyen udvikles i samspil med det levede liv, forklarer medejer Helle Juul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094