23948sdkhjf

Statens ejendomsselskab tjente mindre i 2009

Freja Ejendomme kom ud af 2009 med et overskud på 40 mio. kroner mod 103 mio. kroner året før. Tilfredsstillende i lyset af markedsudviklingen, lyder bestyrelsens dom.
Frejas primære forretningsområde er udvikling og salg af ejendomme, og her har man haft svære markedsvilkår i 2009.

Det kan i høj grad ses på indtjeningen, som er faldet fra 85,9 til 52,5 mio. kroner. Derudover har administration bidraget med et negativt resultat på 22,2 mio. kroner – en forværring på 3,3 mio. kroner i forhold til 2008.

Resultatet efter skat lyder på 30,4 mio. kroner, hvilket er en nedgang på hele 46,6 mio. kroner.

Freja har pt. flere større udviklingsprojekter i støbeskeen; herunder byudvikling ved Ny Ellebjerg Station med mulighed for nybyggeri på 35.000 m² samt et projekt i Hillerød på op mod 60.000 m².

I relation til sidstnævnte er de første salgsforhandlinger indledt, mens lokalplanen til Ny Ellebjerg-projektet ventes behandlet af Københavns Kommune i løbet af marts.

Lavere indtjening i 2010 - måske
Generelt finder Freja det vanskeligt at forudsige udviklingen i 2010. Det skyldes først og fremmest, at flere købere fortsat ventes at få svært ved at finansiere handler.

Desuden medfører de gældende regnskabsregler, at det kan være vanskeligt at forudsige, hvilken regnskabsperiode et konkret salg vil kunne indregnes.

- Det betyder, at blot et enkelt større salg vil kunne rykke væsentligt ved det regnskabsmæssige resultat, helt afhængigt af, om det vil kunne indregnes før eller efter et årsskifte, konstaterer Freja.

Freja kalkulerer indtil videre med et resultat før skat i størrelsesordenen 10-25 mio. kr. Dog med forbehold for, at salg af enkelte større ejendomme kan betyde, at resultatet kommer til at overstige 100 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125