23948sdkhjf

Længe ventet skolebyggeri er endelig i gang

Helsingør Kommune investerer 300 mio. kroner i Skolen i Bymidten.

Den 19. april satte Helsingørs borgmester Benedikte Kiær sig bag rattet i en gravemaskine for at markere starten på byggeriet af Skolen i Bymidten ved Marienlyst Allé.

Begivenheden må betegnes som lidt af en milepæl for et byggeri, som egentlig skulle have været igangsat allerede i 2014.

Projektet blev først udskudt, fordi det viste sig, at lokalplanen var vedtaget i strid med miljøvurderingsloven og planlovenTil sidst valgte Helsingør Kommune at starte helt forfra, og det kostede kommunen millioner af kroner i erstatning til de storentreprenører, der mistede deres opgaver.

- Jeg glæder mig over, at vi endelig kommer i gang med byggeriet af Skolen i Bymidten. Vi har længe ønsket os en ny og moderne skole i Helsingør by, og nu er vi endelig nået så langt, at vi kan påbegynde arbejdet, siger borgmester Benedikte Kiær.

Hovedentreprise i udbud til efteråret
Arkitektkonkurrencen for det nye projekt blev vundet af Kjaer & Richter i foråret 2016 og omfatter cirka 8.000 kvadratmeter nybyggeri og 6.000 kvadratmeter renovering.  

Går alt efter planen, vil den nye byskole med blandt andet multihal, musikskole og klubfaciliteter stå klar til indvielse ultimo 2019.

I første omgang skal tre PCB-plagede bygninger nedrives, og det er Søndergaard Nedrivning, der har vundet entreprisen på nedbrydning og miljøsanering.

Nedriveren skal være færdig på byggepladsen til august, hvorefter udgravningen til hal, omklædningsrum og depoter begynder.

Dette udbud er blevet offentliggjort i denne uge, mens hovedentreprisen på selve byggeriet forventes i udbud til september.

Mindre end oprindeligt projekt
Politikerne i Helsingør byråd har bevilget 300 mio. kroner til den nye skole, der bliver noget mindre i omfang end Rubow Arkitekters oprindelige projekt, som blandt andet omfattede flere idrætsfaciliteter.

- Vi har komprimeret bygningsmassen, men skolen får i princippet de samme faciliteter, fordi der var en del spildplads i det gamle projekt, siger projektleder Jan Krog Islin.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125