23948sdkhjf

Lønnedgang accepteres af beton-ansatte

Samtlige ansatte i produktionen på CRH-koncernens betonfabrikker skal gå ned i løn. Ansatte hos Dalton i Tilst godkender lønnedgang, mens andre afviser.
På elementfabrikken Dalton i Tilst har 3F’erne netop godkendt en lønnedgang på 15 kr. i timen. Det skriver 3F.

Det er CRH-koncernen, der har udsendt et krav om lønnedgang til samtlige af koncernens betonfabrikker.

- Det er kollegerne naturligvis godt trætte af, men et stort flertal har godkendt den nye aftale. Det handler om at bevare arbejdspladser og bevare akkordsystemet. I værste fald kunne vi havne på mindstelønnen, og det ville slet ikke være til at leve med, siger tillidsmand Ole Christophersen om den nye aftale, der reduerer akkorden med 7,2%.

Lønmodellen hos Dalton betyder, at håndværkere og produktionsfolk deltager i samme akkord, hvilket CRH-koncernen også kræver på sine andre fabrikker.

Forhandlinger bragte ingen løsning hos Expan i Linå
Selvom man er nået til enighed hos Dalton i Tilst, så er det langt fra tilfældet på andre fabrikker. Hos Expan i Linå ved Silkeborg er det ikke lykkedes at finde en løsning, og forhandlingerne er stoppet. Her lød ledelsens udspil på en lønnedgang på 25 kr. i timen.

- Vi blev sendt hjem til nye lokale drøftelser. Dem har vi ikke haft endnu, men jeg fornemmer en åbning fra ledelsen, så vi kan nå en ny aftale. Men vi slipper ikke for en lønnedgang, siger tillidsmand Jan Filtenborg på 3Fs hjemmside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125