23948sdkhjf

Venligboligen vinder dansk designpris

Boligkonceptet Venligbolig var blandt vinderne, da H.K.H. Kronprins Frederik mandag aften overrakte dette års Danish Design Award-trofæer.

Venligbolig-konceptet, der er skabt af ONV Arkitekter og 2+1 Idébureau i samarbejde med WHR Entreprise, bygger på idéen om at bruge præfabrikeret byggeri til at skabe billige flybare boliger af høj kvalitet.

Vises frem på Bornholm

Udviklingen af den første prototype af VenligBoligen sker i Gribskov i tæt samarbejde med en række aktører i byggebranchen, herunder WHR Entreprise, Orbicon, Fog, Helbo Hansen, WaterSystems, HusPumpen, Quooker og Panasonic.

Prototypen på den prisvindende VenligBolig udstilles for første gang for offentligheden på Folkemødet på Bornholm.

Venligboligen vandt i særpriskategorien ”Visionary Concepts” for at muliggøre, at boligejere og byer kan invitere flygtninge ind i samfundet og lokalområdet. Det sker konkret ved at placere en flytbar bolig i baghaven, i boligforeningens gård eller på tomme grundstykker. Senest er konceptet blevet gjort skalérbart med modulkonceptet ”Venligbolig Plus”, som afprøves på Frederiksberg i et projekt med 51 flytbare etageboliger. 

- VenligBolig er et socialt design, men det er også en velfærdsvision, som samtænker integration, borgerinddragelse og deleøkonomi i forsøget på at løse en presserende samfundsopgave. Ideen er konkret og realisérbar, og arkitektonisk bygger VenligBoligen videre på en dansk tradition for socialt boligbyggeri i høj kvalitet, lyder det blandt andet i motiveringen.

Juryen fremhæver, at det virkeligt nyskabende er, at konceptet gør det mere enkelt for kommuner og borgere at samarbejde om at finde egnede boliger til flygtninge og samtidig forhindre øget ghettodannelse. Udover partnerskabet mellem kommunen og boligejeren, opstår der en uformel relation mellem den danske og den potentielt nydanske familie.

Danish Design Award belønnede i år designere og virksomheder bag værdiskabende danske designløsninger i 13 kategorier. Læs om alle vinderne på Danish Design Awards hjemmeside

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.14