23948sdkhjf

Dansk El-Forbund efterlyser fælles standard for elsyn

Sikkerhedsstyrelsen efterlyser, at der bliver lovgivet om, hvordan elsyn skal udføres. Dansk El-Forbund er enig med Sikkerhedsstyrelsen og opfordrer politikerne til at udforme en fælles standard.
Der er ingen krav til, hvad elektrikere skal gå igennem ved et elsyn, eller hvad omfanget af et elsyn skal være. Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen. Men sådanne krav bør der være, mener elektrikernes fagforbund, Dansk El-Forbund.

- Vi bakker op om, at der bliver udformet en fælles standart for elsyn. På den måde kan man som husejer vide sig sikker på, at det er en autoriseret installation, man har i sit hjem, siger Dansk El-Forbunds formand, Jørgen Juul Rasmussen.

Sikkerhedsstyrelsen lagde i 2008 et skema på sin hjemmeside med retningslinjer for elsyn. Men det er blot et hjælperedskab, som elektrikere ikke er forpligtet til at følge. Problemet er, at det kan være vanskeligt for husejere at vide, hvor grundigt et elsyn, især fra før 2008, egentlig er.

- Netop derfor er det på høje tide, at der fra politisk side bliver taget initiativ til, at der bliver udviklet en fælles standart. Ifølge loven findes der ikke sådanne krav endnu, men de er nødvendige, hvis husejere skal kunne føle sig trygge med de elsyn, de får foretaget, siger Jørgen Juul Rasmussen, og uddyber:

- Som elektrikere er vi selvfølgelig også interesseret i, at elsynene bliver udført ordentligt, og at vores kunder tør stole på det arbejde, vi udfører. En fælles standart vil kunne være med til at skabe den tryghed hos husejerne og samtidig kunne forebygge mangelfulde elsyn, fordi de giver elektrikerene klare vejledninger.

Retningslinjerne fra 2008 kom efter meldinger fra el-branchen om, at der var sager, hvor der havde været problemer med elsyn.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095