23948sdkhjf

Vinderne af akutmodtagelser fundet

En dommerkomité har netop besluttet, hvilke konsortier, der skal slå stregerne til de to akutmodtagelser i henholdsvis Hjørring og Thisted.
De skal først og fremmest være praktiske og brugbare – de nye fælles akutmodtagelser i Hjørring og Thisted. Men så gør det jo heller ikke noget, at det er pæne huse, der modtager patienter og pårørende.

Det er slået igennem i de nye akutmodtagelser, som to dommerkomiteer netop har besluttet sig for ved sygehusene i henholdsvis Hjørring og Thisted.

Professionelle løsninger
Det har været en spændende proces. Fælles akutmodtagelse er en ny måde at organisere det akutte beredskab på. Samtidig er Region Nordjylland den første region, der udbyder byggeriet i en arkitektkonkurrence. Derfor har dommerkomiteen været meget optaget af de forslag til udformning af den nye funktion, der er kommet frem. De har til en vis grad status af pilotprojekter. Og komiteen er tilfreds med den professionalisme, der er i projekterne.

- Målet har selvfølgelig været at lave et byggeri, der er optimalt til de funktioner, der skal være i det. Men målet har også været, at de fysiske rammer giver patienter og pårørende en tryg og komfortabel oplevelse i behandlingsforløbet. Og at de giver medarbejderne mulighed for trivsel, udvikling og et godt arbejdsmilø, siger regionsrådsformand Ulla Astman. Hun var formand for begge dommerkomiteer.

Alt i et forslag
Yderligere har der været en række andre forhold, der skulle tages med i betragtning. Nybygningen skal passe sammen med de nuværende bygninger, den skal passe ind i omgivelserne og i bybilledet i det hele taget. Desuden skal personalet opleve nybyggeriet som en attraktiv arbejdsplads.

Alt det mener dommerkomiteen, der er taget højde for i de to forslag, som løb af med sejren i dag.

Tilfredshed i Hjørring
- De bygningsmæssige rammer er klart løftestangen til at få nye arbejdsgange i forhold til de akutte patienter. Med den ny akutmodtagelse i Hjørring vil patienterne forhåbentlig opleve en hurtigere vurdering og behandling, siger sygehusdirektør Ingeborg Thusgaard.

Bag vinderprojektet står Arkitema K/S, Bjerg Arkitektur, Korsbæk & Partnere K/S samt Harde Larsen A/S.

Mærkedag for Thy-Mors
- Det er en mærkedag for Sygehus Thy-Mors, som jeg har set frem til siden det besluttet, at vi skulle være et af de tre akutte sygehuse i Region Nordjylland, siger en glad og stolt sygehusdirektør Kurt Nielsen.

- Byggeriet vil give Sygehus Thy-Mors det nødvendige løft, som gør det til et af fremtidens akutte sygehuse. I de næste måneder forestår der en spændende opgave med den endelige programmering af rum og indretning, så vi får skabt de optimale forhold for patienter, pårørende og personale, siger sygehusdirektøren.

Bag vinderprojektet i Thisted står Arkitektfirmaet Friis & Moltke, ingeniør Rambøll og Force Technology.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131