23948sdkhjf

Overvægt af tysk arbejdskraft på motorvejsbyggeri

Byggeriet af den kommende motorvej mellem Kliplev og Sønderborg er netop skudt i gang. Arbejdskraften på strækningen vil overvejende være tysk.
Motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg skal stå klar i sommeren 2012. Jan Hundsdörfer, PR-chef i Kliplev Motorway Group, siger til JydskeVestkysten, at motorvejsstrækningen hovedsageligt vil blive bygget med tysk arbejdskraft.

- Vi har endnu ikke det fulde overblik over, hvilke entreprenør- og brobygningsvirksomheder, som skal være med i realiseringen af motorvejsprojektet. Vi vil gerne involvere lokale firmaer, hvor der er mulighed for det, men det er ingen hemmelighed, at flertallet vil have tysk statsborgerskab, siger Jan Hundsdörfer til avisen.

Tilfreds med 25% af 350
Jan Hundsdörfer fortæller, at der vil være omkring 350 medarbejdere knyttet til projektet, når der er mest travlt.

Hos den lokale 3F-afdeling i Aabenraa vurderer formand Kim Brandt, at danskerne skal være tilfredse med at udgøre 15-25 % af den samlede arbejdskraft.

– Vi frygter det værste, men håber på, at der kommer mellem 50 og 100 danskere i arbejde på den her baggrund, siger Kim Brandt.

Lokale virksomheder allerede i spil
Det østrigsk/tyske konsortium Kliplev Motorway Group, der står bag motorvejsbyggeriet, har dog allerede afgivet et par ordre til lokale danske virksomheder.

Det er blandt andre Meldgaard Gruppen i Aabenraa og Fogtmann Transport i Tinglev, der allerede er kommet i spil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094