23948sdkhjf

Stor international opgave til shl

Den danske tegnestue har vundet konkurrencen om at designe et nyt hovedbibliotek til ca. 244 mio. kroner i canadiske Halifax.
Opgaven er vundet i samarbejde med den canadiske tegnestue Fowler Bauld & Mitchell, og det nye hovedbibliotek skal opføres overfor det eksisterende bibliotek fra 1951.

Sammenlignet med de eksisterende faciliteter kommer det nye 11.000 m² store bibliotek til at huse flere bøger, flere brugere, flere computere og flere offentlige rum.

- Grunden har et stort potentiale, og vi glæder os til at samarbejde med alle involverede i den kommende proces. Vi sætter stor pris på det grundige forarbejde, der er blevet gjort, før designprocessen begynder, og vi ser frem til at designe en bygning, som lever op til behovene for fremtidens bibliotek, siger partner Morten Schmidt.

Schmidt hammer lassen har tidligere designet biblioteker rundt om i verden, herunder tilbygningen til Det Kongelige Bibliotek i København, Halmstad og Växjö Bibliotekerne i Sverige samt University of Aberdeen New Library i Scotland. Endvidere står tegnestuen bag det kommende Multimediehus i Århus, som bliver Skandinaviens største bibliotek.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125