23948sdkhjf

Rekonstruktion skal bane vej for ny strategi

Efter et 2009-underskud på knap 213 mio. kr. forhandler Walls A/S nu om en rekonstruktion. Lykkes operationen, vil Walls ikke længere involvere sig i udvikling af ejendomme.
Da ejendomsselskabet Walls A/S i september præsenterede sit halvårsregnskab (-16,3 mio. kroner før skat), var det med en forventning om at realisere et samlet nul-resultat for 2009.

Udviklingen gik imidlertid i den stik modsatte retning, og efter et nettounderskud på knap 213 mio. kroner måtte selskabet gå ind 2010 med en negativ egenkapital på mere end 100 mio. kroner.

Den fremtidige drift er dermed betinget af, at gælden reduceres, og at der tilføres ny likviditet. På den baggrund har ledelsen indledt forhandlinger med bankforbindelsen Roskilde Bank om en rekonstruktion af selskabets kapitalgrundlag.

Ikke længere developer
En stor del af underskuddet i 2009 kan henføres til nedskrivninger af selskabets projektejendomme. Som led i rekonstruktionen søges udviklingsaktiviteterne – herunder A-Huset på Islands Brygge i København – derfor afhændet til eksterne investorer.

Lykkes planen, vil Walls i fremtiden ikke længere involvere sig i udviklingsprojekter:

- Ved forventet ny hovedaktionær bliver walls a/s’ fremadrettede strategi overordnet at fokusere på opkøb af investeringsejendomme i Danmark med positivt cashflow, til attraktive afkast samt drift og optimering heraf i en langsigtet ejerperiode, oplyser ledelsen.

Efter frasalg og gældsnedskrivning sigter man mod at opnå en væsentlig slanket balancesum på ca. 60-65 mio. kroner og en egenkapital på 5-10 mio. kroner før kapitalindskud fra ny hovedaktionær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14