23948sdkhjf

PKA investerer 400 millioner i nye Aalborg-boliger

Med A. Enggaard som entreprenør opføres projekt med 240 lejligheder i centrum af Aalborg.

- PKA har de senere år investeret massivt i ejendomme i København og Aarhus, fordi de rette forudsætninger har været til stede: Stor tilflytning og udvikling kombineret med et stigende ønske blandt mange om at bo til leje. De forudsætninger er nu også til stede i andre byer, så som Aalborg, hvilket gør det interessant for PKA at investere i byen.

Det siger ejendomschef Nikolaj Stampe om baggrunden for, at pensionsselskabet nu investerer 400 mio. kroner i et projekt med 240 lejeboliger på et af de sidste byggefelter på DSB’s tidligere godsbaneareal i Aalborg.

De nye boliger skal opføres af A. Enggaard i samarbejde med Friis & Moltke Arkitekter og ingeniører fra Sweco. Byggeriet går i gang hurtigst muligt og forventes klar til indflytning i 2019.

Projektet er en del af en strategisk samarbejdsaftale, som PKA og A. Enggaard indgik i 2015, og som foreløbigt omfatter byggeri af 1.200 lejligheder i Ceres Byen i Aarhus, investering i 150 eksisterende ungdomsboliger i Aalborg Øst – og nu også byggeri af 240 lejligheder på Godsbanen.

Eksplosiv vækst og udvikling
Få hundrede meter derfra, på Borgmesterens Forvaltning, glæder borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), sig over, at pensionskasserne i stigende grad begynder at kigge mod Aalborg, når der skal investeres i ejendomme.

Foruden PKA gælder det blandt andre Lærernes Pension, som investerer mere end en halv milliard kroner i nye boliger henholdsvis på Godsbanen og på den gamle slagterigrund i Nørresundby.

- Vi oplever i de her år en eksplosiv vækst og udvikling. Vi oplever en fremgang på alle de vigtige parametre, der er nødvendige for at kunne udvikle vores by, og vi oplever, at investorer har fået øje på Aalborg. Det betyder meget for byens fortsatte udvikling, at PKA igen har valgt at investere i Aalborg, siger borgmesteren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094