23948sdkhjf

Enggaard og KPC skal bygge på Aalborg Havn

Med købet af to byggefelter indleder de to entreprenører et fælles projekt på op mod 19.000 m². Arkitekt på byggeriet bliver Henning Larsens tegnestue.
Ifølge Nordjyske Medier har byggefelterne en samlet størrelse på 8.400 m² . Prisen er henholdsvis 39 og 9,2 mio. kroner.

Grundene udgør to af i alt fem byggefelter, som Aalborg Kommune for nylig udbød til salg som led i omdannelsen af byens centrale havnefront.

A. Enggaard og KPC Herning har købt grundene via det fælles selskab Ejendomsselskabet af 23.02.2010 A/S.

- Som en del af tilbudsgivningen har vi indsendt en skitse af et multianvendeligt hus tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen. Hvad byggeriet nærmere skal rumme, skal vi først til at beslutte nu, siger udviklingsdirektør i KPC Herning, Henrik Hoffmann, til Nordjyske.

Han vurderer, at en lokalplan for området kan være klar næste forår, og indtil videre er forventningen, at byggeriet kan afsluttes i første halvdel af 2013.

Resterende grunde sælges senere
Aalborg Kommune har solgt yderligere et byggefelt i området til Andelsboligforeningen Himmerland, der har investeret 23,4 mio. kroner i en 2.400 m² stor grund. Her er der mulighed for at bygge op til 6.000 m², og planen er at opføre ungdomsboliger samt administration til eget brug.

I alt har kommunen således solgt tre af de fem havnegrunde for 63,6 mio. kroner, og det betegner teknik- og miljørådmand Mariann Nørgaard som tilfredsstillende.

Hun oplyser endvidere, at de to resterende grunde udbydes til salg ved en senere lejlighed. Den ene grund havde ingen interesserede købere i denne omgang, mens buddet på den anden blev vurderet for lavt.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094