23948sdkhjf

Sammenbragt entreprenørkæmpe med 500 ansatte finder fælles navn

To af Danmarks stærkeste ejendomsudviklere og totalentreprenører, Casa og KPC, får fra første oktober nyt fælles navn: Nordstern.

Navnet er resultatet af processen som fulgte efter, at Casas ejer, ejendomsfonden ActivumSG, i sommer købte KPC for at sammenlægge de to virksomheder, oplyser den nu navngivne byggekæmpe i en pressemeddelelsen.

– Vi har ledt efter et navn, der dækker arven fra både Casa og KPC, og det vi sammen kan. Med Nordstern vil vi gerne vise klare styrker med dybe, danske rødder, siger Torben Modvig, Group CEO for Nordstern, i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Vi er kendt for, at vi står fast – også når tingene bliver svære – og for at sætte nye standarder for, hvordan man bygger danskernes boliger og kontorer.

Nordstern er landsdækkende med kontorer i Aarhus, Herning, Horsens og København og mere end 500 medarbejdere. Som en af de største udviklings- og byggevirksomheder i landet har selskabet en omsætning på mere end 5 mia. kr. med en EBIT på over 600 mio. kr.

Fusionsfirmaets nye, mørkegrønne farve er ifølge selskabet en direkte sammensmeltning af de farvetoner, der hidtil har været vartegn for Casa og KPC.

Pres på branchen understreger fordele

Casa blev grundlagt i 2006 og havde i 2021 en omsætning på over 3 mia. kroner og mere end 250 ansatte. I sommeren 2021 blev selskabet købt af en fond under den paneuropæiske ejendomsfond ActivumSG. 

I maj offentliggjorde ActivumSG og ejerkredsen bag KPC en betinget handel, der skal ende med fusionen af Casa og KPC. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendte fusionen samme måned. KPC havde i 2021 en omsætning på 2,3 mia. kr. og 160 medarbejdere.

Købet af KPC blev en realitet d. 14. juni 2022, og med Torben Modvig i spidsen er der siden arbejdet på at samle de to aktører i en fælles virksomhed. Det arbejde fortsætter ind i 2023:

– Projektet med at samle to stærke kulturer og tage det bedste fra både Casa og KPC med os videre går som planlagt, også selv om de omstændigheder, vi agerer i, er blevet mere udfordrende. Faktisk understreger det øgede pres på branchen klart fordelene ved at samle vores styrker, siger Torben Modvig.

Selvom kunder og leverandører fra 1. oktober først og fremmest møde Nordstern-navnet, vil man Faktisk understreger det øgede pres på branchen klart fordelene ved at samle vores styrkerpå en række byggepladser stadig også kunne støde på Casa og KPC-navnene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093