23948sdkhjf

Sammen bygger Casa og Plushusene 650 hjem – nu er de 145 halvvejs

Der blev kippet med flaget for håndværkerne på byggepladsen på Solvognen i det nordlige Køge ved rejsegildet torsdag for Plushusene og Casas rækkehusbyggeri i området e tæt på Køge Nord station.

Det skriver Casa i en pressemeddelelse.

Håndværkerne har været i gang siden starten af året på byggeriet, der udføres i forskelligfarvede tegl for det, der betegnes som ”et varieret og levende udtryk”.

I alt bygges der 145 rækkehuse, et stort fælleshus og udearealer efter Plushusenes bofællesskabskoncept, der beskrives som et bæredygtigt bofællesskab på tværs af generationer, hvor fælles aktiviteter og nærhed til hinanden og naturen er i højsædet. Eksempelvis er en vært med til at skabe sociale relationer ved at organisere begivenheder, ligesom deleøkonomi og miljømæssige hensyn som brug af grøn energi er en væsentlig del af konceptet.

– I Køge Nord introducerer vi et Energifællesskab. Via solpaneler på boligernes tage, vil beboerne kunne anvende strømmen fra solcellerne direkte. I tidsrum hvor der ikke produceres strøm, benyttes øvrig grøn energi, som Plushusene indkøber samlet til hele bebyggelsen, fortæller adm. dir i Plushusene, Martin Kring, i pressemeddelelsen.

Sammen med CASA kan Plushusene for tiden fejre flere fælles byggerier. 15/8 blev 148 boliger i Nivå afleveret og så sent som i onsdags 7/9 kunne CASA og Plushusene sammen fejre rejsegilde på et lignende projekt i Tømmerupparken i Tårnby.

Sammen skaber Plushusene og Casa i alt 650 hjem, der alle står klar senest 2023.

Plushusene i Køge Nord

  • 145 Rækkehuse og fælleshus
  • Bygherre: Plushusene / M+Invest og Nrep
  • Totalentreprenør: Casa
  • Arkitekt: Sweco
  • Landskabsarkitekt: SLA
  • Ingeniør: Arne Elkjær / Atkins Global

Kilde: Casa

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.175