23948sdkhjf

Halvårsunderskud hos Asgaard Group

Investeringer i bolig- og ferieprojekter i Sydøst- og Østeuropa giver røde tal på bundlinjen hos ejendomsudvikleren fra Rødovre. Underskuddet er dog mindre end i fjor.
Asgaard Group opnåede i første halvår 2010 en omsætning på 11,1 mio. kroner, og det er en nedgang på 6,3 mio. kroner i forhold til samme periode i fjor.

Til gengæld lykkedes det at forbedre resultatet væsentligt, og underskuddet på 8,4 mio. kroner i første halvår 2009 er således byttet ud med et knapt så stort minus på 2,55 mio. kroner.

Svært at sælge boliger
Resultatet betegnes dog alligevel som utilfredsstillende, og Asgaard-ledelsen forklarer, at underskuddet først og fremmest skyldes negative resultater i det delvist ejede Nordic Development Group, som beskæftiger sig med udvikling af boliger i Øst- og Sydøsteuropa.

Selskabet har investeret i byggejord til boligbyggeri på Kreta, i Bulgarien og i Litauen med et samlet byggeretsareal på ca. 30.000 etagemeter. Men som følge af finanskrisen er det indtil videre ikke lykkedes at sælge projekterne.

Der er fortsat tiltro til, at boligerne kan sælges, og fremadrettet vil Nordic Development Group endvidere satse på projekter inden for vedvarende energi.

Uændrede resultatforventninger
I den øvrige del af koncernen betegnes udviklingen som rimelig, om end det konstateres, at de fleste områder udvikler sig med længere tidshorisonter end ventet. Fx står Asgaard bag udviklingen af detailhandels-projektet Fredericia Megacenter på 15.000 m², men her må man konstatere, at udlejningsarbejdet ikke skrider frem som planlagt.

På det danske boligmarked, hvor Asgaard ejer ca. 88 % af aktierne i typehusfirmaet Formation A/S, har man desuden taget konsekvensen af den lavere omsætning og fokuserer nu udelukkende på at afhænde eksisterende projekter.

Trods underskuddet fastholder Asgaard sine forventninger om et 2010-resultat i niveauet 0-10 mio. kroner før skat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079