23948sdkhjf

Vision om ny bydel ved Hillerød

Placeringen af Nyt Hospital Nordsjælland syd for Hillerød skaber en mulighed for at udforme et helt nyt byområde tæt ved det nye hospital.
Indenfor en uge ventes en plan for et nyt, stort byområde syd for Hillerød at blive offentligt tilgængeligt.

Placeringen af det kommende Nyt Hospital Nordsjælland giver basis for udvikling og opbygning af et ny byområde over flere årtier. På det næste møde i Økonomiudvalget onsdag den 6. juni i Hillerød Kommune forventer borgmester Kirsten Jensen ifølge lokalavisen.dk således, at der kan præsenteres en foreløbig plan for projektets forløb.

Lang vej endnu
Borgmesteren lægger dog ikke skjul på, at der er langt fra præsentationen af en plan til enighed om et nyt områdes udformning og udbygning:

- Der er mange ting at tage stilling til. Og i dette tilfælde er faktorernes orden ikke ligegyldig. Vi skal finde ud af, hvad borgerne og virksomhederne ønsker sig og hvad byrådet ønsker sig for området. Der skal også laves en arkitektkonkurrence til det overordnede layout for området, og vi skal have klartlagt byrådets holdninger til energi- og vandforsyning og andre ting, der skal være fælles for området. Vi skal også se på overordnede linjer. Skal vand skjules eller være synligt, og skal vi indrette bydelen, så der lægges om til at man cykler og går rundt," siger borgmester Kirsten Jensen til lokalavisen.dk.

Visioner præsenteret
Allerede nu har Asgaard Group A/S med Hvidt Arkitekter og Cowi som rådgivere udarbejdet en masterplan for området.

Visionen er et nyt og attraktivt byområde med kombineret erhvervs- og boligbyggeri samt indkøbscenter og rekreative arealer. I masterplanen løber en bred grøn kile tværs gennem området. Med vand og rekreative opholdssteder strækker kilen sig fra nord mod syd, parallelt med jernbanen og grænsende op til det nye hospital.

I planen opføres erhvervsbyggeriet opføres i 4-8 etager, punktvis brudt af små tårne, der strækker sig helt op i 12 etagers højde. Boligerne opføres i 2-6 etager – i terrasserende konstruktioner, der vender sig mod den grønne kile.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064