23948sdkhjf

Betonkoncern åbner ny fabrik på Sjælland

Allerede næste år skal fabrikken beskæftige op mod 50 ansatte.

Efterspørgslen efter betonelementer er så stor, at en af landets største elementkoncerner nu åbner en ny fabrik til at betjene de sjællandske kunder. Således forventer Industri Beton Holding A/S at kunne starte produktion op på en ny fabrik i Svinninge vest for Holbæk i starten af det kommende år.

- Egentlig er det på grund af kundeforespørgsler, at vi nu etablerer os i Svinninge. Vi starter lidt forsigtigt, men kan øge produktionskapaciteten meget hurtigt, i takt med at efterspørgslen fra kunder og samarbejdspartnere stiger, siger adm. direktør Karsten Sandal om virksomheden, der får navnet Svinninge Beton Industri A/S.

40-50 ansatte i 2018
Karsten Sandal er i forvejen direktør i Perstrup Beton Industri, der sammen med Byggebjerg Beton, ØSB og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Nu får de jyske fabrikker altså selskab af en sjællandsk søster, hvilket begrundes med et ønske om nærhed.

- Vi har været heldige at komme i betragtning som leverandør til mange store byggerier i hovedstadsområdet, og en meget stor del af vores salg er gået hertil. Vi har derfor følt det nødvendigt at komme tættere på vores kunder, og det behov bliver nu dækket med den nye fabrik i Svinninge, siger Karsten Sandal.

Montagen af produktionsudstyr påbegyndes efter sommerferien, så fabrikken efter planen kan producere de første betonelementer i starten af 2018. I første omgang forventer Karsten Sandal, at virksomheden skal beskæftige op mod 50 ansatte, men flere kan hurtigt komme til.

- Fabrikken, som får et helt nyt og moderne produktionsudstyr, bliver ligeledes udstyret med det mest moderne og professionelle IT-udstyr og software. Med det nuværende aktivitetsniveau i byggebranchen forventes 40-50 ansatte beskæftiget i løbet af 2018 og yderligere 10-20 ansatte i 2019. Hertil kommer arbejdspladser i forbindelse med byggeriet samt hele logistikdelen omkring produktionen.

Fakta: Industri Beton Holding

Koncernen består af betonelementproducenterne Perstrup Beton Industri, ØSB og Byggebjerg Beton samt Abeo, der har udviklet SL-dækket, foruden altså nystartede Svinninge Beton Industri.

Virksomhederne leverer alle slags betonelementtyper og kan i øvrigt tilbyde totalleverancer af komplette råhuse. Yderligere produceres der elementer til tanke, infrastruktur og landbrug.

Industri Beton Holding er hjemmehørende i Ølstrup i Vestjylland og indgår som et datterselskab i IBF. Selskabet havde et overskud på 14 mio. kr. og en egenkapital på 26 mio. kr., ifølge årsrapporten for 2015, som er den senest tilgængelige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078