23948sdkhjf

Reconor køber konkurrent - og vil håndtere endnu mere byggeaffald

Reconor-gruppen, der beskæftiger sig inden for indsamling og behandling af jord samt bygge- og anlægsaffald, tager nu et vigtigt skridt mod at blive landsdækkende. Det sker med opkøbet af Kolding-virksomheden Lotra, der tæller 45 medarbejdere.

- Lotra passer perfekt ind i helheden, fordi virksomheden lige som Reconor tilbyder en totalløsning med både indsamling og behandling af alle former for jord- og bygningsaffald. Med Lotra får Reconor et stærkt brohoved i Trekantsområdet, og vi glæder os til at realisere de nye muligheder sammen, siger administrerende direktør Carsten Fich, Reconor-gruppen.

Cirkulær økonomi på dagsordenen
- Reconor håndterer hvert år over 2 millioner tons affald – hvor kun 0,12% går til deponering  – resten genanvendes som nye ressourcer til for eksempel ballast, støjvolde, gipsplader, varme og strøm. Vi ser klare tegn på, at markedet vokser, fordi byggeriet er i vækst og den cirkulære økonomi i stigende grad på dagsordenen, fortæller Carsten Fich. 

- Dansk byggeri ønsker ansvarlige og miljøsikre løsninger, og kravene til it-systemer og doku­mentation stiger markant. Det kræver investeringer. Derfor forventer vi en fortsat konsolidering i branchen i retning af flere større enheder og bedre kapacitetsudnyttelse. Mange af de større kunder efterspørger samme landsdækkende løsninger på tværs af landet. Det kan vi levere på en helt ny måde nu, og vi inviterer gerne flere indenfor, siger Carsten Fich.  

Direktør fortsætter på posten
Administrerende direktør Lars Holger Hansen, der etablerede Lotra i 2000, fortsætter som direktør for afdelingen i Kolding og bliver samtidigt direktør for Reconors vestdanske forretningsenhed, der også omfatter en miljøplads i Århus.

- Vi ser frem til at blive en del af en større, landsdækkende virksomhed, som vi kender godt og har samarbejdet med i adskillige år. Sammen kan vi tilbyde kunderne endnu flere muligheder inden for logistik, transport og genanvendelse. Det glæder vi os til, siger Lars Holger Hansen.

Reconor-gruppen består af City Container, Norrecco og Grus Direkte. Efter opkøbet af Lotra omfatter Reconor-gruppen ca. 340 medarbejdere, der arbejder fra ti lokationer over hele landet. Virksomheden har hovedsæde i Farum.

Salgsprisen offentliggøres ikke.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
LM Byg vinder tredje vandværk på fire år
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11