23948sdkhjf

Herning anno 2027

Metopos og Herning Kommune indbød forleden til byvandring, hvor de afslørede visionerne for udviklingen af Hernings bymidte.
Frem til 1. september i år vil seks parkeringsbåse i seks af bymidtens baggårde være omdannet til små parker.

Her kan interesserede få et indblik i visionerne for, hvordan nogle af Hernings grønne baggårde kan komme til at se ud i 2027.

Det er landskabsarkitekterne fra Metopos, der, i samarbejde med Herning Kommune, har udviklet planerne, hvoraf nogle er tæt på realisering, mens andre ligger langt ude i fremtiden.

Grønt liv til bymiljøerne
De små parkeringsparker skal give en 1:1-oplevelse af, hvad der vil ske, når beton, asfalt, tage og vægge kombineres med grønne klatreplanter, blomster og små træer:

- Hvilke muligheder åbnes der op for, når der anlægges en græsplæne som en grøn løber mellem bygningerne? Og, hvor smuk kan en baggård egentlig blive, hvis den fx overstrøs med solsikker, forklarer formanden for byplanudvalget, Kent Falkenvig.

Vil pirre fantasien
Cirka 85 borgere troppede op til byvandringen, og i løbet af sommeren afholdes yderligere to vandringer med fokus på fremtidens byomdannelse:

- Målet er, at baggårdene i fremtiden skal være både funktionelle, men også overraskende og fulde af liv, og visionsskiltene skal pirre fantasien og sætte gang i borgernes idéer og forestillinger om, hvad en baggård kan rumme, siger planchef Marius Reese.

Etablerer midlertidigt byrum
Ud over de seks små parker vil der hen over sommeren blive etableret et byrum i Bethaniagade-karréen.

Forskellige installationer af mere eller mindre midlertidig eller permanent karakter skal være katalysator for ny anvendelse og mere byliv i karréen.

Der opstilles i den forbindelse store stilladser, som skal fungere som vertikale byrum, hvor hver ’etage’ kan noget særligt. Stilladserne beplantes intenst, så de får en smuk rumlig karakter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109