23948sdkhjf

Sjælsø opfører nyt LEED-byggeri

Mandag stak Sjælsø spaden i jorden til et højt specialiseret byggeri med kontorer og intet mindre end 27 laboratorier.
Bygningen i Ballerup bliver på 4.144 m² fordelt på tre etager og skal fremover være domicil for virksomheden UL International Demko.

Huset opføres i henhold til den amerikanske certificeringsordning; LEED.

Grundprincippet i LEED er, at man dokumenterer en miljøindsats på forskellige områder, og får tildelt point efter hvor mange indsatsområder man dækker. Derudover udføres bygningen som lavenergi klasse 2.

- Det har været en ganske speciel og meget spændende opgave, da hvert af de 27 laboratorier, har sine egne særlige krav, siger Morten Ulf Jørgensen fra DesignGroup Architects, der har tegnet huset.

127 arbejdspladser
Selve projektet har været undervejs siden 2008. Det fik en lidt træg start på grund af usikkerhed omkring den geografiske placering. Desuden har der, som følge af finanskrisen, været problemer med at skaffe finansiering.

Byggeriet vil blive overdraget i juli 2011, og selve indflytningen er planlagt til den 1. august 2011. På det tidspunkt kan Ballerup kommune så byde velkommen til 127 nye højteknologiske arbejdspladser.

Fakta om LEED-certificeringen
• LEED står for ”Leadership in Energy and Enviromental Design” og er en amerikansk mærkningsordning.

• Grundprincippet er, at man dokumenterer en indsats på forskellige områder og får tildelt point efter, hvor mange indsatsområder man dækker.

• Afhængig af hvor mange point byggeriet får, kan det blive certificeret som sølv, guld eller platin. Sjælsøs projekt opføres efter retningslinierne for LEED Silver.

• I begyndelsen april 2009 var der i alt knap 4.300 certificerede bygninger, heraf knap 1.900 boliger. Af de certificerede bygninger, der ikke er boliger, ligger ca. 130 uden for USA, heraf 7 i Europa.

• Ifølge USGBC er markedsværdien for LEED-certificerede bygninger ca. 7 % højere end ikke certificerede bygninger.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.336