23948sdkhjf

Højtråbende Multihus i socialt boligbyggeri

Arkitekt- og ingeniørfirmaet Kærsgaard & Andersen har skabt et moderne og atypisk multihus i en af Aalborgs største almennyttige boligafdelinger.
Multihuset er beliggende i Skelagergårdene i Aalborg, hvor 463 1970’er-lejligheder pt. er under gennemgribende renovering.

Det er et hus med få rette vinkler. Til gengæld er der masser af spændende, skæve rum og højt til loftet. Bogstaveligt og i overført betydning:

- Arkitekterne er gået hele vejen, og både brugere og ansatte er villigt fulgt med. En hel masse mennesker har fået det multihus, de ønskede sig. Et hus der signalerer rummelighed, samvær og leg, lyder det begejstret fra husets daglige leder, Søren Sørensen.

Ekspressivt hus med sprælsk tagkonstruktion
Der er tale om et 540 m² stort hus i grønne nuancer. Det rummer klublokaler og forskellige aktivitets- og mødelokaler, der er samlet omkring et cafemiljø med højt til loftet og en kæmpe vinduesfacade.

Huset er placeret på en grund med noget nær Aalborgs bedste udsigt mod vest ud over et stort nyt, grønt område, kaldet "Mulighedernes Park".

Bag multihuset står det lokale arkitekt- og ingeniørfirma Kærsgaard & Andersen, der gennem mange år har specialiseret sig i netop arbejde med boligforeninger og almennyttigt boligbyggeri.

- Det skønne ved at tegne et usædvanligt byggeri er jo at se, at det bliver taget i brug, og at folk er glade for det. Vi har på baggrund af adskillige møder med beboerrepræsentanterne forsøgt at udføre et hus, som du ikke lige afkoder på et halvt sekund. Et ekspressivt hus med en sprælsk tagkonstruktion, der signalerer leg og kom indenfor, og her sker der noget, forklarer arkitekt Nils Pagh Andreasen.

Skal være et kraftcenter
Multihuset er naturligvis budgetmæssigt blot et beskedent appendiks til den over 367 mio. kroner kostbare renovering af Skelagergårdenes mange lejligheder, der skal give hele bebyggelsen et lysere, lettere og mindre betonagtigt udtryk.

Men Multihuset er også et højtråbende appendiks, som bygherren Hasseris Boligselskab og Aalborg Kommune vil gøre til et kraftcenter for aktiviteterne i Mulighedernes Park nedenfor; det grønne område, hvor fx en ny bmx-bane, skaterbane, multiboldbane m.m. skyder op. Caféen og omklædningsrummene i Multihuset skal være med til at skabe rammen for et godt idrætssamvær.

Og endelig fremstår Multihuset som et appendiks, der har kunnet holde det begrænsede budget på én ca. 10.000-12.000 kroner pr. m² trods sine udfordrende skæve vinkler samt de usædvanlige og langt fra institutionsagtige materialevalg. Fx har huset robuste og rengøringsvenlige cementbundne spånplader på væggene, troldtexplader i loftet og et varmt, solskinsgult polyurethangulv.

Den officielle åbning er programsat til 4. juni, men huset har allerede været i drift en måneds tid og mange positive erfaringer er allerede indhentet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096