23948sdkhjf

Pihl skal bygge på Rådhuspladsen

E. Pihl & Søn har indgået en totalentrepriseaftale med DI om udvidelse og renovering af Industriens Hus.
Industriens Hus har i dag et etageareal på ca. 25.000 m². Efter renoveringen vil det samlede etageareal være ca. 40.000 m².

Udvidelsen sker for at imødekomme et stigende behov for mødefaciliteter og kontorer, og projektet indebærer, at den nuværende facade erstattes af en transparent glasfacade, som vil bære lysreklamer ligesom i dag.

Projektet er udarbejdet af arkitekt Lars Bendrup fra tegnestuen Transform i Århus. Rådgivende ingeniør er Rambøll Danmark, mens Grontmij | Carl Bro er tilknyttet som bygherrerådgiver.

Et moderne, tidssvarende Industriens Hus
DI’s placering på Rådhuspladsen i København har mange år bag sig. Den daværende Industriforening opførte i 1878 sit domicil, hvor det nuværende Industriens Hus har ligget siden 1980.

DI har med udvidelsen ønsket en bygning med en klar og synlig miljøprofil, og byggeriets energiforbrug opfylder derfor kravene til lavenergiklasse 2, hvilket er et vidtgående krav ved moderniseringer af eksisterende bygninger.

- Målet er, at vi om tre år har et moderne, tidssvarende Industriens Hus, der bidrager til Københavns Kommunes planer om en metropolzone. Vi vil skabe en bygning, der får området omkring Rådhuspladsen til at hænge bedre sammen, siger adm. direktør Hans Skov Christensen, DI.

Hensyn til Tivoli
Mod Rådhuspladsen øges højden med to etager. Samtidig bygges mod H. C. Andersens Boulevard et seks etagers højt atrium som overgang mellem Rådhuspladsen og bygningen.

Mod Vesterbrogade bliver bygningen tre etager højere. Der etableres butikker i to etager. Derved åbnes facaden mod gaden, bylivet styrkes og den brede boulevard gøres mere attraktiv.

Byggeriet bliver tilpasset, så det i videst muligt omfang tager hensyn til Tivoli. Ind mod Tivoli nedtrappes bygningen fra 8 etager mod H. C. Andersens Boulevard til 2 etager bag Pantomimeteatret. Denne del af bygningen afsluttes med beplantede tagterrasser. Desuden afskærmes kontorbelysningen med persienner, ligesom der plantes træer i skellet ind til Tivoli.

Byggeriet går i gang den 1. september 2010 og afleveres den 31. maj 2013. I byggeperioden flytter DI til midlertidige lokaler i det nybyggede Copenhagen Towers i Ørestaden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109