23948sdkhjf

Flytning skal gavne omsætningen i lokalområdet

Ingeniørerne Erasmus & Partnere er flyttet til Hjørring for at styrke positionen i lokalområdet. Samtidig mærker man travlhed i kølvandet på krisen og vinterens sneskader.
Erasmus & Partnere har eksisteret siden 1989. I 2004 kom der nye kræfter til, da adm. direktør Thomas Ellitsgaard og direktør Lasse B. Jørgensen blev partnere i firmaet efter længere tids ansættelse.

Tiden efter 2004 har været præget af en gevaldig optur i byggebranchen og en endnu større nedtur. Her i sommeren 2010 kan man hos Erasmus & Partnere mærke, at situationen er ved at vende.

Nye opgaver venter, passivhusbyggeri, der er en af virksomhedens kæpheste, vinder frem, mens der arbejdes benhårdt for lokalforankring og på at få afsluttet de sidste sager fra vinterens snekatastrofer.

Flytning skal styrke positionen i Nordjylland
Erasmus & Partnere henter størstedelen af sin omsætning uden for Nordjylland og i Skandinavien. Det vil man for så vidt blive ved med, men den nylige flytning fra Hirtshals til Hjørring skal være med til at gøre Erasmus & Partnere mere synlige i det nordjyske.

- Vi er jo ikke flyttet så langt, men med flytningen håber vi at få et bredere netværk i Hjørring. Det er skønt at være en del af bybilledet. Vi dropper hverken udlandet eller resten af landet, men vi vil bare gerne have lokalsamfundet med også, siger Thomas Ellitsgaard til Building Supply.

Erasmus & Partnere har udover hovedkontoret i Hjørring midtby, etableret en afdeling i Brønderslev. En afdeling, der som den i Hjørring, skal sikre et øget lokalt kendskab til virksomheden.

Krisen har kostet, men nu vender det
- Vi har selvfølgelig kunnet mærke krisen, fortæller Thomas Ellitsgaard og tilføjer:

- I sommeren 2008 var vi 15 mand, nu er vi fem ingeniører. Vi har beholdt de medarbejderne som bedst matcher vores kerneområder. Vi er stadig tilbageholdende, hvad angår ansættelser, men kan mærke, at det er ved at vende. Derfor har man også tilknyttet tre eksterne konsulenter til at varetage opgaverne inden for VVS og El.

Energi & passivhuse i Tyskland, Norge & Danmark
Erasmus & Partnere A/S har i årevis arbejdet med energi og passivhus-konceptet. Faktisk længe før det blev moderne at snakke lavenergi, energi+huse og energibesparelser i Danmark.

Det har man kunnet på grund af et omfattende netværk i Tyskland, der er langt foran Danmark, når det kommer til certificeret passivhusbyggeri. Også i Norge er man foran med udviklingen, og i april 2010 udsendte man en norsk norm for passivhusbyggeri, hvilket Erasmus & Partnere netop nu nyder godt af.

- Vi er kommet med i et projekt i Norge, hvor vi har fået to nye samarbejdspartnere inden for passivhusbyggeri. Det venter vi os meget af, siger Thomas Ellitsgaard.

Heldigvis er situationen i Danmark ved at vende, og de to partnere ser et stort potentiale i dansk passivhusbyggeri og energiberegninger.

- Vi laver op mod tusind energiberegninger om året. Vi kan især mærke fremgang på lavenergi og enfamiliehuse, fortæller Lasse B. Jørgensen.

Dønninger fra vinterens snekollaps
Energi er ikke det eneste, der optager virksomheden i øjeblikket. Her i juni 2010, hvor sommeren endelig står for døren, spøger vinterens snekollaps stadig hos virksomheden.

- Det er de snekollaps, der er endt i en tvist med forsikringselskabet. Der tager vi ud og dokumenterer, at tingene har været bygget efter forskrifterne, så de skadeslidte kan får genopført deres staldbygninger, eller hvad der nu måtte være tale om, fortæller Lasse B. Jørgensen.

Både han og Thomas Ellitsgaard glæder sig - på den korte bane - til sommerferien, og på den lange bane til fremtiden og hvad den måtte bringe af opgaver og lokalforankring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125