23948sdkhjf

Cubo vinder projekt med 60 plejeboliger

Sammen med Force4 Architects, Dominia og Henrik Jørgensen Landskab har Cubo Arkitekter vundet konkurrencen om ”Kredsens Hus” – fremtidens ældrebolig på Frederiksberg.
Byggeriet kommer til at bestå af 60 nye plejeboliger med tilhørende udearealer. Det har en økonomisk ramme på 95 mio. kroner og skal erstatte det eksisterende ”Kredsens Hus” på Frederiksberg.

Opgaven har bestået i at skabe et hus, som skal opleves som et imødekommende og aktivt hus, med velfungerende, trygge og fleksible rammer for beboerne, både ude og inde.

Arkitekt Peter Dalsgaard, partner i Cubo Arkitekter, er både stolt over og glad for at have vundet opgaven som totalrådgiver. Konkurrencen var hård, og konkurrenterne meget kompetente, fastslår han og fortæller, at målet med projektet har været mangesidigt:

- Vores mål er ikke kun at skabe tidssvarende og moderne plejeboliger, men at designe et lyst, venligt og ikke mindst levende hus, hvor beboere og medarbejdere kan følge med i, og blive deltagere i, hvad der sker i huset. Huset åbner sig mod alle fire verdenshjørner, og dette gennemlyser huset. Lyset vil skifte og opleves forskelligt henover dagen, siger Peter Dalsgaard.

Den sociale tilgængelighed er omdrejningspunkt for hele husets udformning. Boligerne er placeret omkring mindre fællesskaber, hvorfra der er adgang til de større fællesskaber og endelig "Torvet" i stueetagen, hvor fællesfunktioner som ankomst, festsal og aktivitetsrum er samlet omkring.

Med opdelingen i mindre enheder sigter arkitekterne mod at skabe trygge og genkendelige rammer for beboernes hverdag. Alt efter deres fysiske og mentale tilstand kan de bevæge sig længere og længere ud i de større fællesskaber. Derved bliver husets sociale liv skalérbart, forstået på den måde at brugerne selv vælger til og fra, men som udgangspunkt altid er en del af husets sociale liv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11