23948sdkhjf

Millioner skal trimme sjællandske virksomheder til Femern Bælt

42 millioner skal gøre virksomhederne på Sydsjælland og Lolland-Falster klar til en af Europas største byggeopgaver, Femern Bælt.
Femern Belt Development igangsætter nu et omfattende uddannelsesprogram, der skal geare virksomhederne i Region Sjælland til én af Europas hidtil største byggeopgaver, den faste forbindelse over Femern Bælt.

Ikke kun Femern Bælt
Men projektet ”Klar til Femern Bælt 2012”, med et samlet budget på 42 mio. kr., har et yderligere perspektiv.

- Der er tale om et stort anlagt forandringsprojekt. Vi bruger Femern Bæltforbindelsen som løftestang til at trimme virksomhederne, så de i første omgang kan deltage i et internationalt projekt som top-gearede den dag, byggeriet sættes i gang. Men det ligger også indbygget i vores uddannelsesprojekt, at virksomhederne gøres internationalt orienterede og parate til efterfølgende store byggeopgaver og til at begå sig i det nye, store nordeuropæiske markedsområde, der bliver en realitet, når Femern Bælt-forbindelsen tages i brug, siger direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development i en pressemeddelese.

Kompetenceløft
I første omgang har ”Klar til Femern Bælt 2012” fokus på mellem- og topledere i små- og mellemstore virksomheder, som får tilbud om diverse uddannelses-pakker.

- Vi har i regionen veldrevne virksomheder, som vi gerne vil være med til at give et kompetence-løft, så de i endnu højere grad bliver i stand til at se og perspektivere deres muligheder i kommende store byggeopgaver og i fremtidens globale marked, siger direktør Stig Rømer Winther.

Uddannelse og rådgivning
Femern Belt Development sender uddannelses- og rådgivningsdelen i ”Klar til Femern Bælt 2012” i udbud.

Der er tale om udbud i størrelsesordenen 11 mio. kr., og i første omgang regner Femern Belt Development med at prækvalificere maksimalt seks tilbudsgivere inden for henholdsvis uddannelse og rådgivning.

Tysk samarbejde
Projektet ”Klar til Femern Bælt 2012” gennemføres med støtte fra EU-programmet INTERREG IV A, Vækstforum Sjælland og EU's Mål 2 program. Femern Belt Development er tovholder på projektet, som er udviklet i samarbejde med Dansk Industri, Wirtschaftsförderung Lübeck og Industri- og handelskammeret i Lübeck.

I løbet af august og september holdes i samarbejde med erhvervsrådene i Region Sjælland en række informationsmøder om ”Klar til Femern Bælt 2012”-projektet, og senere på året afvikles det første af en række seminarer for top- og mellemledere, som projektet i første række sigter mod.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109