23948sdkhjf

ZEB hædret for forskning i grønt byggeri

Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (ZEB) på AAU hædres med Alectia-Fondens pris for deres tværvidenskabelige forskning i at udvikle fremtidssikrede energineutrale koncepter til byggebranchen.
Energiforbruget i byggeriet udgør 40 procent af Danmarks energiforbrug. Byggesektoren spiller derfor en central rolle ved fremtidens reduktion af drivhusgasser og omlægning af energiforsyningen til vedvarende energi.

Det er baggrunden for, at ’Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (ZEB)’ sidste år blev oprettet på Aalborg Universitet. Nu er forskningscentret blevet hædret med Alectia-Prisen 2010.

Udmærker sig ved tværvidenskabelig tilgang
- Vi har valgt at give Alectia-Prisen til forskningscenteret ZEB (Zero Energy Building), da centeret udmærker sig ved at fokusere på en tværvidenskabelig tilgang til at udvikle nye koncepter og løsninger, for i samarbejde med industrien at skabe den nødvendige basis for en langsigtet bæredygtig udvikling i byggesektoren. Det er et glimrende initiativ, som vi meget gerne støtter op om, siger formand for Alectia-Fonden, Hans Peter Jensen, om motivationen for årets prisuddeling.

- Vi mener, det er vigtigt at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og den forskning og udvikling, som finder sted på universiteterne. Alectia-Fonden støtter tiltag, der arbejder på at styrke dansk ingeniørvirksomheds anseelse lokalt og internationalt, og hvor den økonomiske indsprøjtning på 250.000 kr. kan gøre en forskel. Vi håber derfor, at prisen kan være med til at styrke forskningsgruppens formidlingsaktiviteter, og det kan være med til at give et tættere samarbejde med industrien, siger Hans Peter Jensen.

Prisoverrækkelse ved energikonference
Alectia-prisen 2010 blev overrakt på konferencen "Energineutralt Byggeri – Løsningen på fremtidens udfordringer til bæredygtigt byggeri", der bød på en række indlæg om energineutralt byggeri – i både dansk og internationalt perspektiv. Bl.a. var der indlæg om udfordringer og muligheder i byggebranchen ved forskningschef Lars D. Christoffersen, Alectia.

Det er 6. gang, Alectia-Prisen uddeles. I 2009 gik prisen til Sundhedsgruppen, en ny forskningsgruppe ved DTU, der fokuserer på at skabe sammenhænge og koordination på tværs af sundhedssektorens enheder. Tidligere vindere af Alectia-Prisen er inden for områder som vand og miljø, indeklima og energi samt arbejdsmiljø.

Fakta om ’Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (ZEB)’
I 2009 blev ’Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (ZEB)’ oprettet på Aalborg Universitet med støtte fra Det Strategiske Forskningsråd, Programkomiteen for Bæredygtig Energi og Miljø og i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet, Teknologisk Institut, Danfoss, Velux, Saint Gobain Isover, Dansk Byggeri, Alufacadesektionen, VKR Holding og AffaldVarme Århus.

Centeret fokuserer på en tværvidenskabelig tilgang til udvikling af nye koncepter og løsninger, for i samarbejde med industrien at skabe den nødvendige basis for en langsigtet bæredygtig udvikling i byggesektoren.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109