23948sdkhjf

Fremtidens bæredygtige multihus skal bygges i Balling

En idékonkurrence skal give nye bud på, hvordan bæredygtige helhedsløsninger og arkitektonisk formgivning kan integreres med idræt, kultur og andre fritidsaktiviteter.
Bag idékonkurrencen står Akademisk Arkitektforening og Lokale- og Anlægsfonden, som løfter sløret for konkurrenceprogrammet fredag den 5. november.

Målet er, at det kommende multihus, ”Pulsen”, i Balling bliver et eksempel på, hvordan bæredygtighed helt fra starten kan tænkes med i alle dele af et idræts- og kulturbyggeri.

Både for ingeniører og arkitekter
Konkurrencen er led i en workshop og årskonference, som Lokale- og Anlægsfonden og Akademisk Arkitektforening afholder i fællesskab.

Temaet for arrangementet er, hvordan arkitekter og ingeniører i fællesskab kan arbejde med at integrere bæredygtige tiltag – såvel miljømæssige som sociale og økonomiske – med spændende arkitektur.

Idékonkurrencen er således i lige så høj grad for ingeniører, som den er for arkitekter:

- Vi ser et stort potentiale i konkurrencens fokus på, hvordan ingeniører og arkitekter i samarbejde kan løfte udfordringen med at sætte nye standarder for bæredygtigt byggeri. Gennem idékonkurrencen sætter vi fokus på udvikling og fornyelse af landets mange idræts- og kulturhuse – lad os fremover overlade det med at forbrænde energi til sportsudøverne, lyder det fra formand Natalie Mossin, Akademisk Arkitektforening.

Lokale- og Anlægsfonden har bevilget 1,715 mio. kroner til afvikling af arkitektkonkurrencen, og direktør Torben Frølich har store forventninger til de deltagende projekter:

- Med arkitektkonkurrencen ønsker vi at sætte fokus på mulighederne for at skabe miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtige idræts- og kulturbyggerier. Dette er et særligt indsatsområde for Lokale- og Anlægsfonden, og vi glæder os til at se buddene på, hvordan multihuset i Balling kan gøres til et eksempelprojekt for bæredygtighed.

Arkitektkonkurrencen lanceres som nævnt den 5. november 2010, men den udskrives først i januar 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086