23948sdkhjf

Kjær & Richter skal modernisere idrætten i Haderslev

En række helt nye løsninger skal gøre Haderslev Hallen til et moderne og fleksibelt idrætsanlæg. Anlægsprisen er cirka 24 mio. kroner.
Projektet tager udgangspunkt i åbenhed, synergi og multifunktionalitet, og de nye faciliteter vil bidrage til et nytænkende og inspirerende idrætsmiljø i dagligdagen.

Den moderne udgave af Haderslev Hallen bliver en meget fleksibel idrætshal med en række løsninger, der sikrer, at hallen nemt kan indrettes efter forskellige aktiviteter.

Moderniseringen sker i et samarbejde mellem hallens ejer University College Syddanmark, Haderslev Kommune samt Lokale- og Anlægsfonden. Sidstnævnte har bidraget med 4 af de i alt 24 mio. kroner, som det koster at realisere Kjær & Richters projekt.

Banebrydende dynamisk gulvløsning
Flere vægge i den eksisterende hal bliver brudt ned for at skabe større åbenhed og indvendig sammenhæng. Der skabes i den forbindelse en ny aktivitetsflade ved at hæve det nuværende gulv til samme niveau som de øvrige områder.

Det nye, hævede halgulv byder på løsninger, der kan vække interesse over hele landet. Det er et ’dynamisk’ gulv med mekaniske bander, der kan hæves og sænkes som ramme om indendørs fodbold, men også dele den store bane i mindre bandebaner til fx hockey.

I gulvet etableres også depotrum til de forskellige aktiviteter. Depotrummene kan hæves op af gulvet, når det er nødvendigt, og kan også bruges som siddemøbler i gulvarealet.

- Når projektet er realiseret, bliver det et unikt hus, hvor skoler, idrætsforeninger, den lokale borger samt Nordens største videncenter omkring sundhedsfremme vil befinde sig under et og samme tag, forklarer Børge Koch, der er leder af Videncenter for Sundhedsfremme under University College Syddanmark.

Fire temazoner
Hallen bliver inddelt i fire temazoner. En zone med nye faciliteter til motorik, balance og klatring, en zone til gymnastik, en zone til puls- og konditionstræning samt en zone til fordybning igennem fx optræden med fortællinger.

Der indrettes endvidere nye møde og administrationslokaler, hvilket også giver plads til et helt nyt lokale på 80 m² til dans og bevægelse.

- Der er tale om et meget spændende samarbejde, hvor undervisningsmiljøets faciliteter forbedres og bliver fuldt tilgængelige for lokalområdets borgere. Dermed bliver Haderslev Hallen en tidssvarende idrætsfacilitet og samtidig et samlingssted for studerende og lokale indbyggere, siger direktør Torben Frølich fra Lokale- og Anlægsfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079