23948sdkhjf

Jönsson og JJW Arkitekter skal omdanne 202 plejeboliger

De to virksomheder har sammen med Esbensen, Sloth Møller og Liw Planning vundet konkurrencen om en omfattende renovering af omsorgscentret Fælledgården i København.
- Et suverænt bud på et arkitektonisk løft af bebyggelsen, der kan sikre forvandling fra institution til en tidssvarende boligbebyggelse.

Sådan lyder bedømmelsen fra Københavns Kommune og KAB-Bolig, som netop har udpeget vinderen af et større projekt, der skal fremtidssikre omsorgscentret Fælledgården i København.

Transformationen af centret, der består af 202 boliger, bliver et anliggende for et team bestående af entreprenørfirmaet Jönsson, JJW Arkitekter, de rådgivende ingeniører fra Esbensen og Sloth Møller samt landskabsarkitekterne Liw Planning:

- Vi er naturligvis rigtigt glade for, at det er vores forslag, der skal realiseres. Igennem flere år har vi vist, at vi har stor ekspertise i at skabe de bedste rammer til vores ældre medborgere, og det er et område, hvor vi har store ambitioner, siger arkitekt og indehaver Ole Hornbek fra JJW Arkitekter.

Ambitioner om energiklasse 2020
Forslaget tager dels udgangspunkt i JJW Arkitekters egen ’scrapbog’ om boliger til ældre og dels i Københavns Kommunes 17 principper for trivsel i plejeboliger.

Det har medvirket til at frembringe nogle særlige fixpunkter, som projektet er bygget op omkring. Et af disse er, at Fælledgården fremover skal afspejle, at huset rummer mennesker med vidt forskellig baggrund, etnicitet, kompetencer, religion, livshistorie og interesser.

Projektet er endvidere udarbejdet efter en skræddersyet passivhusstrategi, der gør, at Fælledgården bliver opført i lavenergiklasse 1.

Derudover indeholder forslaget fx etablering af grønne tage, faskiner og opsamling af regnvand til havevanding.

Endelig foreslår vinderteamet, at der etableres et solcelleanlæg på 900 m², så projektet kan blive et spydspidsprojekt i energiklasse 2020-sammenhæng.

JJW Arkitekter vandt for få måneder siden et andet stort plejecenter-byggeri - nemlig Plejecenter Trekroner , som skal opføres i samarbejde med Enemærke & Petersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094