23948sdkhjf

HHM vinder projekt til 38 mio. kroner i Holte

Hillerød-entreprenøren er sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Niras og Brandt Landskab udvalgt til at opføre et nyt kombineret aktivitetscenter og daghjem i Holte.
Torsdag løftede Rudersdal Kommune sløret for vinderen i totalentreprise-konkurrencen om et kombineret aktivitetscenter og daghjem i Holte.

Byggeriet, der har et samlet budget på 38 mio. kroner, tilfaldt entreprenøren HHM, der i konkurrencen har allieret sig med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Niras og Brandt Landskab.

Ikke det billigste, men det bedste
Bebyggelsen skal opføres i lavenergiklasse 1, og selvom der naturligvis har været fokus på prisen, er der i bedømmelsen lagt størst vægt på projektets arkitektoniske, funktionelle og tekniske kvalitet:

- Vi har ikke valgt det billigste forslag, men derimod det forslag, der på alle øvrige kriterier var det bedste, så alt i alt får vi rigtig meget for pengene. HHM’s forslag udmærker sig særligt ved at være af meget høj funktionel og arkitektonisk kvalitet, siger borgmester Erik Fabrin.

Han peger på, at der med den foreslåede indretning opnås stor fleksibilitet i anvendelsen af lokaler og god synergi mellem de to funktioner, som huset skal rumme.

Energirigtige foranstaltninger
Bebyggelsen bliver på 1-2 etager i forskudte plan. Den opføres i beton med hvidpudsede facader og flade ’grønne’ tage med græsbeplantning.

Der etableres tagterrasse med udsigt over Vejlesø samt stor fælles terrasse med udgang til haveanlægget, som blandt andet skal rumme træningshave.

Ambitionen om at leve op til kriterierne i energiklasse 1 skal bl.a. sikres ved en høj grad af isolering, ved bygningernes orientering, ved disponering af vinduesarealer og ved at etablere ventilationsanlæg med høj grad af varmegenvinding.

Energiforbruget begrænses ved styring af ventilation og belysning, og som supplement til traditionel forsyning etableres solcelleanlæg, der kan producere strøm og varme.

Lokalplanen mangler
Byggeriet forventes påbegyndt i andet halvår 2011, men før kommunen når så langt, skal der udarbejdes ny lokalplan for området.

Lokalplanforslaget forventes sendt i høring i ni uger fra starten af november i år. Holder tidsplanen, vil de kommende brugere kunne tage faciliteterne i anvendelse i 4. kvartal 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109