23948sdkhjf

Fredet københavner-byggeri skal renoveres for 86 mio. kr.

Grevinde Danners legendariske og fredede hus i Nansensgade skal frem mod 2012 gennemgå en omfattende renovering.
Siden huset blev opført i 1873, har det været hjemsted for udsatte kvinder og deres børn.

Men trods sine arkitektoniske kvaliteter er huset ikke optimalt indrettet til sin nuværende funktion som humanitær organisation, og derfor skal det nu gennemgå en større renovering.

Danmarks første terapihave til voldsramte
Med renoveringen, der har et samlet budget på 86 mio. kroner, vil husets særlige bevaringsværdige rum igen komme til at indtage en central funktion.

Eksempelvis bliver indgangen flyttet, så der bliver adgang via husets foyer og oprindelige hovedindgang. Renoveringen medfører bl.a. også, at alle boliger får eget bad, toilet og tekøkken.

I forbindelse med renoveringen etableres der også en terapihave i haven omkring huset. Terapihaven bliver den første i Danmark specielt udviklet til voldsramte. Formålet med haven er at styrke kvinderne og børnene fysisk og mentalt og give dem ro midt i en ofte kaotisk livssituation.

Et særligt hus med en særlig historie
Forud for renoveringen er der gennemført et omfattende forarbejde, som er finansieret af Realdania.

Dette arbejde danner grundlag for renoveringen, som kommer til at ske med respekt for både husets oprindelige arkitektur, dets historie og fremadrettede funktion:

- Danner er et ganske særligt hus med en særlig historie. Huset er skabt til at tage vare på udsatte kvinder, og krisecentret er således tæt forbundet med husets sjæl og historie. Samtidig er det et hus med høj fredningsværdi, men det er meget nedslidt, og jeg synes ikke, at kvinderne i dag bor under acceptable forhold, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Han tilføjer, at Realdania og en række filantropiske fonde har valgt at finansiere renoveringen af to årsager: For det første er det historisk set et fantastisk byggeri, og for det andet fortjener Danner værdige rammer på baggrund af sin humanitære indsats.

Fakta om renoveringen
Renoveringen af huset sker i et partnerskab med Realdania og støttes derudover af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Oak Foundation Denmark samt Nordea-fonden.

Bygherrerådgiver på projektet er Rambøll, mens Varmings Tegnestue er totalrådgiver.

Renoveringen finder sted fra oktober 2010 til 2012. Danner flytter i den periode midlertidigt til H.C. Andersens Boulevard 36 i København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094