23948sdkhjf

Ombygning lukker Ringsted Station

Danmarks største stationsombygning lukker sporene i fem dage.

Natten til den 27. juli er der atter åbnet for togtrafikken til og fra Ringsted Station, efter at Banedanmark har haft lukket sporene i fem dage.

Årsagen til lukningen er en igangværende ombygning af området - i følge Banedanmark det største stationsombygningsprojekt i Danmark.

Første ud af fire faser
Byggeriet foregår i fire faser, hvor første fase bliver afsluttet med de sidste tests den 27. juli.

I fase 1 er 12 spor og sporskifter blevet bygget om i vinter- og forårsmånederne, og det er dem, der nu skal testes. Første fase forventes afsluttet 1. august.

Ansvarlig for første fase er Aarslev Rail, der har stået for sporombygningen, kørestrøm samt udvidelsen af perronarealet, mens Bravida har stået for sikring.

Opdateret til højhastighedstog
Perron og størstedelen af alle spor og sporskifter er blevet bygget om til at kunne holde til de højhastighedstog, som i fremtiden skal køre på strækningen. Perronen er blandt andet blevet bygget bredere, så den lever op til de krav der følger med, når et tog skal passere med 180 km/timen.

Et tog med 180 km/t laver et stort lufttryk, så det er for at følge sikkerhedsprocedurerne for passagererne, at perronen er blevet gjort bredere, oplyser Banedanmark.

Bane Danmark forventer at kunne præsentere en entreprenør til fase 2 i nærmeste fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094