23948sdkhjf

Loxam overtager Cramos udlejning

Den fransk-ejede udlejningsgigant overtager Cramos danske materieludlejningsaktiviteter

Finske Cramo, som i mange år har været repræsenteret i Danmark, har solgt sine danske materieludlejningsaktiviteter til det franske selskab Loxam, som er det næststørste udlejningsfirma i entreprenørbranchen herhjemme. Det fremgår af en pressemeddelse.

Frasalget gælder al materieludlejning, herunder selve materiellet, lagerbeholdninger, kundekontrakter, lejekontrakter samt de syv afdelinger, Cramo har drevet i landet.

Medarbejdere rykker med
Alle ansatte tilknyttet de aktiviteter vil blive ansat i Loxam, der har været på det danske udlejningsmarked siden 2007 og i øjeblikket driver 24 afdelinger.

Omsætningen i den opkøbte del af Cramo var i 2016 på 149 mio. kroner.

Ifølge Cramo Group sker frasalget af maskin- og materieludlejningsvirksomheden i Danmark for at sætte fokus på koncernens anden del, Cramo Adapteo, der tilbyder pavilloner og moduler til blandt andet byggepladser, kontorer og institutioner.

Cramo Group har de seneste år investeret betragteligt i det danske marked, men investeringerne har ikke givet det forventede afkast eller den ønskede position, hvad angår Cramo Maskin- og Materieludlejning, konstaterer Cramo i pressemeddelelsen.

Handelen indeholder såkaldt "afsluttende betingelser" og forventes at være afsluttet senest 31. august.

Hos Loxam er man tilfredse med akkvisitionen:

- Jeg er glad for at byde velkommen til Cramos talentfulde og erfarne danske medarbejdere i Loxam. Sammen vil vi arbejde på, at give vores kunder den bedst mulige service gennem et udvidet netværk og opbygge en referencevirksomhed på det danske materieludlejningsmarked, siger Gérard Déprez, koncernchef i Loxam i meddelelsen.

- Beslutningen om at afhænde vores materieludlejning i Danmark er i tråd med Cramo’s nye strategi "Shape and Share", som sigter mod en ledende position på alle Cramos markeder. I fremtiden vil vi fokusere vore investeringer på potentialet i vores modulære rumtilbud i Danmark, siger Leif Gustafsson, koncernchef i Cramo Group i samme pressemedmeddelelse.

Et svært marked
Cramo har haft svært ved at finde fodfæste i et meget konkurrence- og volumenpræget dansk udlejningsmarked. Markedet har i årevis været præget af konsolidering, domineret af fire-fem større udlejningsvirksomheder samt en lang række mindre udlejere. Hertil kommer, at maskinforhandlere i højere grad også udlejer maskiner op til et egentligt køb.

Loxam er nummer to målt på volumen herhjemme, mens GSV Materieludlejning i dag er det største selskab, qua en række opkøb i de senere år. Nummer tre er Ramirent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109