23948sdkhjf

Nyt skolebyggeri vælger arkitekt

Aart Architects skal tegne 10.000 kvadratmeter til børnene i nordjyske Vrå.

Hjørring Kommune har valgt Aart Architects, Jaja Architects og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma som vindere af projektkonkurrencen om en ny folkeskole med tilhørende børnehus, folkebibliotek, musisk skole, ungdomsklub og idrætshal.

Byggeriet på i alt 10.000 kvadratmeter skal opføres ved Idrætscenter Vendsyssel i den lille stationsby Vrå, som ligger godt 15 kilometer sydvest for Hjørring.

- Det er et stærkt projekt, som er specielt designet til Vrå og de omgivelser, hvor den nye skole og børnehus bliver opført. Aart Architects har formået at skabe et projekt, der tænker alle de forskellige institutioner ind i byggeriet, siger Kasper Maarup Andersen, formand for Børne, Skole- og Uddannelsesudvalget.

Byggeriet har et budget på 178 mio. kroner og forventes igangsat i første halvdel af 2018. Indtil da forløber en proces, hvor ønsker og krav fra de kommende brugerne indarbejdes yderligere i projektet.

Aart Architects har med sit forslag ønsket at skabe et byggeri, der er meget mere end en institution. Grænserne mellem læring, kultur, idræt, bevægelse, fritidsaktiviteter og almindeligt socialt samvær bliver flydende i et hus, hvor alle, uanset alder og interesser, har en grund til at komme – fra morgen til aften.

- Vi får ikke bare et unikt byggeri – men vigtigst af alt, får vi et unikt samlingssted i Vrå, som kommer til at glæde børn, unge og voksne i alle aldre, og som er med til at styrke Vrå og Hjørring Kommunes bosætning, siger en begejstret borgmester, Arne Boelt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125