23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen bygger billige 2020-boliger i Roskilde

Projekt med 62 boliger målrettet studerende og flygtninge er igangsat i Trekroner.

I alt 200 boliger fordelt på tre bebyggelser er på vej ved Langebjerg Sø i bydelen Trekroner i Roskildes østlige udkant.

Det første af disse byggerier – ”Tunet” med 62 boliger – er nu undervejs og skal stå færdige i efteråret 2018.

Tegnestuen Vandkunsten er arkitekten bag de nye boliger, der opføres af Adserballe & Knudsen i totalentreprise.

For Roskilde Kommune og bygherren KAB er målet med projektet at sikre billige 2020-boliger til studerende og flygtninge. Det er blandt andet lykkedes ved at anvende Rockwools byggesystem ”RockZero”, som ifølge KAB muliggør tynde vægge og dermed en maksimal udnyttelse af kvadratmeterne. 

- Nu glæder jeg mig til at se boligerne tage form og håber, at de kommende beboere vil udnytte de enestående muligheder for at dyrke jorden og gøre brug af det fælles drivhus. Jeg venter mig også meget af Rockwools nye byggesystem og glæder mig til at se det i funktion, siger Leif Tingvad, formand for Roskilde Nord Boligselskab, der administreres af KAB.

Bebyggelsens navn – ”Tunet” – er fundet gennem en navnekonkurrence, der blev vundet af RUC-studerende Mathias Eskelund. Navnet henviser til det norske begreb ”tun”, som dækker over en klynge af mindre huse, der er samlet om et mødested; eksempelvis en gårdsplads eller et fælles dyrkningsareal.

Som rumligt begreb opstår et tun, når bygninger placeres så tæt, at de danner et rummeligt fællesskab. Netop fællesskabet er et centralt aspekt i dette projekt, der har integration og social bæredygtighed som bærende elementer. Således vil der blive indrettet fælleshaver og fælles drivhus samtidig med, at de kommende beboere forventes at tage medansvar for områdets drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109