23948sdkhjf

Udvikler og læger sammen om 100 boliger i Ballerup

AG Gruppen og Lægernes Pension har indgået et joint venture om at opføre 100 private lejeboliger i et alment boligområde på Baltorpvej i Ballerup. Boligprojektet er døbt Maias Vænge efter den romerske gudinde for plantevækst.

Projekter, hvor også Ballerup Ejendomsselskab v. KAB og Ballerup Kommune er parter, forener også et ønske om biodiversitet, blandede boformer og fortætning, skriver AG Gruppen i en pressemeddelelse.

– Alle boliger bliver bygget med moderne forsyningskilder og efter standarderne i DGNB Guld. I vores projekter skal afkast og bæredygtighed gå hånd i hånd, siger Jan Henrik Willard, chef for alternative investeringer og aktier i Lægernes Pension, i pressemeddelelsen.

Fokus på at fremme biodiversiteten kommer til udtryk med damme til eksempelvis vandsalamandre, insekthoteller og uberørte naturområder.

Maias Vænge består af 100 private lejeboliger i størrelsen 1-3 værelser. Gennemsnitsstørrelsen på lejlighederne er 66,3 kvm, og der bliver bygget i alt 6.624 kvm boliger. Boligerne bliver bygget på Baltorpen i Ballerup.

Ingen erstatning 1:1

Lægernes Pension og AG Gruppen har købt byggeretterne af Ballerup Ejendomsselskab v. KAB, som fik ideen til at introducere private lejeboliger på Baltorpen, da en række nedslidte almene ejendomme ikke stod til at redde.

I stedet for at erstatte boligerne 1:1 med almene boliger, greb Ballerup Ejendomsselskab v. KAB chancen for at fortætte området med en blanding af nye almene boliger og private lejeboliger. De henvendte sig til AG Gruppen for at høre, om projektet med de private lejeboliger havde interesse:

– Det er en kompliceret sag, hvor der skal bygges i tæt samspil med de nye almene boliger og det eksisterende boligområde. Vi har tiltro til, at AG Gruppen kan løse opgaven og være med til at fremme en bæredygtig byudvikling, hvor vi blander boformer, fortætter og bygger stationsnært, siger adm. direktør i KAB Jens Elmelund.

Forventet byggestart på Maias Vænge er primo 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097