23948sdkhjf

Skagen Skipperskole bliver en pionér på energifronten

Raunstrup, Aart og Alectia vandt i denne uge konkurrencen om en den nye skipperskole i Skagen. Byggeriet kommer til at overholde kravene i lavenergiklasse 2015.
Skagen Skipperskole bliver det eneste sted i landet, hvor der både uddannes fiskeskippere til fiskerierhvervet samt kyst- og sætteskippere og styrmænd til handelsflåden.

Men skolen bliver også et foregangsbyggeri på energiområdet, fordi betingelsen fra starten har været at efterleve kravene i BR10.

Ifølge byggeriets rådgivende ingeniør, Alectia, forventes bygningen derfor at kunne overholde en energiramme på kun 40,5 kWh/m².

- Desuden opfylder projektet energiramme 2015 helt uden bidrag fra egne energiproducerende anlæg. Det lader sig gøre pga. byggeriets kompakthed og det store udhæng, som sikrer passiv solafskærmning om sommeren og solindstråling om vinteren, hvor der dermed bliver tilført gratis varme, oplyser ingeniørfirmaet.

Bygningen vil ikke blive udstyret med energiproducerende tiltag som solceller, solfanger og varmepumper, og det er med til at minimere omkostninger til drift og vedligehold.

Læs mere om projektet i artiklen Raunstrup skal bygge Skagen Skipperskole
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111