23948sdkhjf

Husejere skal passe på de udenlandske håndværkere

Arbejdstilsynet opfordrer private husejere til at orientere udenlandske håndværkere om arbejdsmiljøreglerne
Langt de fleste udenlandske håndværkere efterspørger konkret viden om de danske arbejdsmiljøregler. Det viser en undersøgelse, som Rambøll har udarbejdet for Arbejdstilsynet.

- Samtidig viser undersøgelsen, at den, der har hyret den udenlandske håndværker, spiller en nøglerolle i forhold til at hjælpe håndværkeren godt i gang, lider det fra Arbejdstilsynet, som opfordrer f.eks. husejere der hyrer udenlandske håndværkere, til at være med til at sikre at de udenlandske håndværkere kender arbejdsmiljøreglerne og reglerne for registrering i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

Arbejdsmiljø på mange sprog
Work Place er en hjemmeside specielt for udlændinge, der arbejder i Danmark. Her er information på dansk, engelsk, tysk og polsk om bl.a. arbejdsmiljøregler, det danske arbejdsmarked, skat og de særlige regler for udstationerede i Danmark.

Her kan de udenlandske håndværker få svar på mange af sine spørgsmål.

- Så gør både ham og dig selv den tjeneste at oplyse ham om Workplace Denmark. Så har I taget første skridt taget til at sikre jer, at arbejdet bliver udført sikkert og korrekt. Og at I overholder myndighedernes krav, lyder opfordringen fra Arbejdstilsynet.

Dyrt at glemme RUT

Hvis du som f.eks. privat husejer hyrer en udenlandsk håndværker til at arbejde i din bolig eller i din have, skal du se dokumentation for, at håndværkeren er anmeldt i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Også selvstændige håndværkere uden ansatte skal anmelde sig i RUT.

Hvis du ikke får denne dokumentation, skal du give besked til Arbejdstilsynet senest tre dage efter, at arbejdet er gået i gang. Ellers kan du risikere en bøde på 10.000 kr.

Den udenlandske håndværker skal anmelde sig i RUT senest samtidig med, at han går i gang med arbejdet. Det skal ske på www.virk.dk/rut , hvor der både er vejledning på dansk, engelsk, tysk og polsk. Hvis virksomheden ikke anmelder sig, kan den få en bøde på 10.000 kr.

- Så gør dig selv og din udenlandske håndværker den tjeneste, at du sikrer dig, at håndværkeren er anmeldt korrekt i RUT. Det kan spare jer begge for unødvendige udgifter, fremhæver Arbejdstilsynet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313