23948sdkhjf

Pihl-K&L Gruppen indgår OPS-kontrakt til 400 mio. kroner

Med E. Pihl & Søn og Kemp & Lauritzen i spidsen skal et nyt skole- og svømmehalsbyggeri i Helsinge opføres efter en ny version af det efterhånden så velkendte OPP-koncept.
Kort før efterårsferien udpegede Gribskov Kommune et konsortium ledet af E. Pihl & Søn og Kemp & Lauritzen som vinder i konkurrencen om opførelse af Helsinge Ny Skole og Svømmehal.

Kontrakten mellem kommunen og det nyoprettede projektselskab, Helsinge Skole OPS A/S, blev underskrevet i sidste uge og har en nutidsværdi på mere end 400 mio. kroner.

Det nye selskab kommer med aftalen til at stå i spidsen for en omfattende opgave, der ikke blot omfatter selve byggeriet men også drift og vedligehold af bygningerne over en periode på 25 år.

OPS giver køber samme fordele som OPP
Parterne går nu i gang med at detailprojektere skole og svømmehal, inden byggeriet kan påbegyndes – forventeligt i april 2011, når den endelige lokalplan foreligger:

- Vi glæder os til nu at komme i gang med samarbejdet med Gribskov Kommune, som vi ved, at kommunen allerede er vel forberedt til, og vi håber, at Gribskov Kommune sætter et godt eksempel til efterfølgelse, de mange fordele for en bygherre taget i betragtning, siger projektdirektør Flemming Bækkeskov.

Han forklarer, at OPS er en ny version af det efterhånden velkendte OPP-koncept. Forskellen mellem de to modeller er, at OPP-projektet i driftsfasen arbejder med en langsigtet lånefinansiering, som i et OPS-projekte erstattes af en garantistillelse:

- I praksis giver dette ikke nogen forskel i forbindelse med projektets gennemførelse i forhold til de OPP-projekter, Pihl ellers har deltaget i, fastslår Flemming Bækkeskov og uddyber:

- OPS-kontraktformen har de samme fordele for den offentlige køber og samfundet som OPP – nemlig her en skole og en svømmehal, der bygges og vedligeholdes i mange år på den billigst mulige måde for samfundet og skatteyderne, forklarer projektdirektøren, der i en årrække har arbejdet med denne form for projekter og jævnligt deler ud af sine erfaringer på seminarer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094