23948sdkhjf

Her er de nominerede til Byplanprisen 2017

Udviklingsprojekter i Odense, Viborg og Ringkøbing dyster om

- De tre nominerede projekter er meget forskellige og giver samlet et rigtigt godt billede af, hvor mange elementer og facetter, der har betydning, når vi skal udvikle og omdanne vores byer med afsæt i nytænkning.

Det siger direktør Ellen Højgaard Jensen fra Dansk Byplanlaboratorium om baggrunden for, at udviklingsprojekter i henholdsvis Odense, Viborg og Ringkøbing er nomineret til dette års Byplanpris.

Odense Kommune nomineres for områdefornyelsen på Østerbro, hvor der er skabt nye grønne forbindelser samt fysiske og sociale rammer for alle samfundsgrupper. Bydelen har i mange år været lidt forsømt og var ved områdefornyelsens start præget af utryghed, nedslidning og sociale problemer.

Ringkøbing K nomineres for et flot åbningsgreb i forbindelse med udviklingen af en ny bydel. I de fleste projekter starter man med at bygge huse og anlægge veje, hvorefter de grønne arealer mellem husene bliver etableret. I Naturbydelen Ringkøbing K er det første skridt et attraktivt naturområde med høj herlighedsværdi og adgang for alle.

Viborg Kommune nomineres for arbejdet med strategisk planlægning og fortætning nær stationen i Banyebyen. Kommunen har nedsat et Banebyråd for at få gang i sagerne. I rådet sidder politikere, større grundejere, private udviklere og bygherrer – og rådet har haft afgørende betydning. Den dynamiske samarbejdsform og den proaktive planlægning har skabt lokal udvikling.

Byplanprisen uddeles i år for 22. gang. Vinderen afsløres på årets Byplanmøde den 5. oktober i Fredericia. Bag prisen står Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening.

De sidste tre år er Byplanprisen gået til:
2016: Aalborg Kommune – for udvikling af havnefronten
2015: Hjørring Kommune – strategisk tilpasning og investering
2014: Odense Kommune – fra stor dansk by til dansk storby

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11