23948sdkhjf

Sjælsø ser positivt på mulighederne

Selskabet har indtil videre solgt projekter for 1,2 mia. kroner i år, og ledelsen forventer, at markedet vil udvikle sig positivt i resten af 2010 og i 2011.
Sjælsø udsendte i den forgangne uge sin kvartalsrapport, og selskabet betegner her markedet for ejendomsinvesteringer som historisk attraktivt.

Situationen på alle markeder betegnes generelt som mere stabil og positiv end sidste år, og selvom projekterne er handlet til lavere marginaler end forventet, peger pilen nu i den rigtige retning:

- Efter en periode med lav omsætning udviser de nordiske ejendomsmarkeder stigende styrke med stigende omsætning til følge. Den stigende interesse og konkurrence om projekterne udmønter sig i faldende krav til startafkast fra investorerne, lyder det bl.a. i vurderingen fra Sjælsø.

Psykologiske faktorer påvirker det danske marked
Det er særligt det svenske og det norske ejendomsmarked, som udvikler sig positivt, og de to markeder er aktuelt blandt de stærkeste i Europa.

Også det finske marked viser igen bedre takter, mens det danske fortsat bærer præg af finanskrisens påvirkning på den finansielle sektor og svækkelsen af mange af branchens aktører:

- Vanskelig adgang til finansiering og høje egenkapitalkrav til investorerne reducerer omsætningen i markedet, idet der dog er en fortsat positiv interesse fra institutionelle investorer. Situationen på det danske marked er i høj grad påvirket af psykologiske faktorer, da de fundamentale forudsætninger for et godt marked er de samme som i de øvrige nordiske lande, vurderer Sjælsø.

Forventer fortsat underskud på 200-300 mio. kroner i 2010
Trods de positive udmeldinger har Sjælsø ikke fundet anledning til at ændre i forventningerne til hverken 2010 og 2011.

Uagtet, at der i 2010 er konstateret en øget investeringslyst, forventer selskabet fortsat forlængede beslutningsprocesser og reduceret indtjening ved salg af projekter.

I Danmark påvirkes markedet stadig af svær adgang til finansiering, ligesom en generel usikkerhed på markedsudviklingen har medført, at ejendomsinvestorerne er mere tøvende med nyinvesteringer end sædvanligt.

Dermed fastholdes de tidligere udmeldte forventninger om et 2010-underskud på 200-300 mio. kroner før skat og eventuelle nedskrivninger og hensættelser. Med hensyn til 2011 nøjes Sjælsø indtil videre med en forventning om "et bedre resultat".

I 2009 realiserede Sjælsø et underskud på 537 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094