23948sdkhjf

JJW Arkitekter vinder højhusrenovering

Arkitektfirmaet bliver totalrådgiver på renoveringen af Fsb's fem højhuse på Bellahøj i København.

Bellahøjhusene, opført i 1950’erne som et af Danmarks første højhusbyggerier, skal i de kommende år renoveres for et milliardbeløb.

Fire boligselskaber – AAB, AKB, SAB og FSB – står bag helhedsplanen for områdets 28 højhuse, og sidstnævnte har nu valgt rådgiver på sin del af byggeriet, der omfatter 5 punkthuse i 10-12 etager med i alt 266 lejligheder.

Opgaven som totalrådgiver er tilfaldet JJW Arkitekter i samarbejde med Teknologisk Institut og ingeniørfirmaerne Wissenberg og Svend Ole Hansen. Projektet omfatter blandt andet udskiftning af klimaskærme og etablering af et tidssvarende ventilationssystem.

- Bellahøj er et af Fsb's mest markante byggerier med både arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter, som vi skal bevare. Samtidig skal boligerne have et kvalitetsløft, så den samlede bebyggelse lever op til nutidens krav. Det bliver en meget kompleks renovering, hvor vi både skal renovere facade og ventilation, fortæller bygge- og udviklingschef i Fsb, Lone Zeeberg Nielsen.

Afdelingsleder David Ploug fra JJW Arkitekter betegner Bellahøjhusene som ”et stilskabende byggeri i dansk arkitekturhistorie”:

- Og derfor går vi til opgaven med stor respekt for bebyggelsens eksisterende kvaliteter. Omvendt er det klart, at bebyggelsen efter mere end seks årtier trænger til en kærlig hånd. En af de store udfordringer er netop at finde balancen mellem bevarelse og fornyelse, siger han.

Renoveringen af Bellahøjhusene tager afsæt i helhedsplanen ”Bellahøj Genfortælles”, som er udarbejdet af Henning Larsen Architects, Erik Møller Arkitekter, Orbicon, GHB Landskabsarkitekter og Rekommanderet.

Teamet vandt i 2014 konkurrencen om udvikling af en hovedvision for renoveringen af Bellahøj og har siden fungeret som fælles rådgiver for de fire boligorganisationer, som sideløbende hver især har haft til opgave at finde totalrådgiverteams til selve projekteringsarbejdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145