23948sdkhjf

Overborgmester i kovending: Nu vil flertal flytte Fælled-byggeri

Planerne om at udvikle et DGNB-certificeret boligområde med 178.000 kvadratmeter nybyggeri på en del af det fredede naturområde Amager Fælled har mødt voldsomme protester og politisk modstand.

Nu meddeler Københavns overborgmester Frank Jensen (S), at han på det næste møde i Borgerrepræsentationen vil fremlægge et forslag om at få undersøgt muligheden for at flytte det planlagte byggeri.

- Mit budskab er, at nu trækker vi en streg i sandet. Der er ikke længere et flertal, som ønsker byggeri på Ørestad Fælled. Det bliver jeg nødt til at lytte på, siger Frank Jensen ifølge DR Nyheder i en pressemeddelelse.

Udviklingsselskabet By & Havn og PensionDanmark har etableret et fælles 50/50-ejet projektselskab, der skal stå i spidsen for udviklingen af Ørestad Fælled Kvarter. Men den voksende politiske modstand stiller spørgsmålstegn ved, om det store projekt kan føres ud i livet:

 - Jeg er jo ikke lavet af sten. Jeg forholder mig til den virkelighed, der omgiver mig – og det er, at der er en folkelig modstand mod at bygge på grunden ved Ørestad Boulevard /Vejlands Allé. Og at et stort politisk flertal vil have undersøgt en alternativ beliggenhed. Så det er det, jeg nu stiller mig i spidsen for, siger Frank Jensen.

Ifølge DR Nyheder opererer man lige nu med en alternativ placering, som ligger nogle få hundrede meter mod vest. Området er i den gældende lokalplan udlagt til campingplads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094