23948sdkhjf

Pihl skal bygge Kirk-domicil på havnen i Vejle

Et areal på 24.400 m² skal lægge grund til Kirk Kapitals nye hovedkvarter. Projektet tegnes af Studio Olafur Eliasson i Berlin, mens E. Pihl & Søn bliver entreprenør.
Vejle Kommune vedtog på byrådsmødet onsdag aften at sælge ”Havneøen” – et areal på 24.400 m² ved Vejle Lystbådehavn – til investeringsselskabet Kirk Kapital A/S.

På grunden vil Kirk opføre sit fremtidige hovedsæde, og koncernen har i den forbindelse indgået aftale med den internationalt anerkendte kunstner Olafur Eliasson om at designe bygningen.

Det vil ske med et projektteam bestående af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, ingeniørfirmaet Hundsbæk & Henriksen og entreprenørfirmaet E. Pihl & Søn:

- Vi har henvendt os til Olafur Eliasson, fordi han arbejder meget sensibelt og eksperimentelt med rum og forholdet mellem bygning, byrum og brugere. Vi er overbeviste om, at et sådant byggeri vil blive en arkitektonisk milepæl både i dansk og international sammenhæng og vil bidrage positivt til udviklingen i området, siger adm. direktør Bjarne Ammitzbøll fra Kirk Kapital.

Bliver et af byens mest attraktive områder
Byrådet i Vejle Kommune vedtog sidste år en ny masterplan for lystbådehavnen. Målet er at skabe et nyt rekreativt område i en smuk, spændende og oplevelsesrig bydel, og her er det nye projekt et stort skridt på vejen:

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi får et helt unikt projekt designet af Olafur Eliasson, og lystbådehavnen bliver uden tvivl et af Vejles mest attraktive områder. Boligbyggeriet ”Bølgen” har allerede skabt stor international opmærksomhed om området, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Om Kirk Kapital A/S
Om Kirk Kapital er et investeringsselskab, der er ejet af familien Kirk Johansen. Selskabet er grundlagt i 2007 og ejer en bred portefølje af værdipapirer og har investeringer i fast ejendom.

De vigtigste kommercielle aktiver i Kirk Kapital drives af datterselskaberne Kirk Shipping A/S og Kirk Aviation A/S. I 2009 havde Kirk en egenkapital på 3,5 mia. kroner.

Om Studio Olafur Eliasson
Olafur Eliasson etablerede i 1995 Studio Olafur Eliasson i Berlin, der i dag beskæftiger cirka 35 arkitekter, håndværkere og teknikere.

Eliassons projekter i det offentlige rum inkluderer bl.a. Serpentine Gallery Pavilion 2007 i London og The New York City Waterfalls i 2008.

På nuværende tidspunkt er tegnestuen involveret i projektet ”Your rainbow panorama” på Aros i Århus, facaden til Harpa Reykjavik Concert Hall and Conference Centre på Island samt Cirkelbroen over Christianshavns Kanal i København.

- Jeg er meget glad for invitationen til at tegne Kirk Kapitals nye hovedsæde. Jeg har i mange år beskæftiget mig æstetisk-analytisk med rum og med forholdet mellem individuelle og kollektive erfaringer med byrum. Denne opgave vil give mig mulighed for at videreføre mit arbejde inden for en eksplicit arkitektonisk sammenhæng, siger Olafur Eliasson om det kommende projekt i Vejle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094